Cateva greseli majore in home design

0 Shares
0
0
0

Exista cateva greseli comune pe care proprietarii le fac, atunci cand se gandesc la design-ul propriei locuinte. Aceste greseli sunt mai departe prezentate ca “optiuni viabile” in diferite publicatii de design sau in show-uri televizate. Vrei masini de insurubat cu acumulatori la preturi excelente? Intra pe Zyg.ro.

Mai jos, vom incerca sa explicam care sunt aceste greseli si de ce trebuie evitate. Prima greseala majora, ar fi orientarea casei.

Aceasta este cea mai mare greseala, mai ales daca designer-ul nu orienteaza living-ul principal inspre Soare (sa aiba lumina de la Soare in timpul zilei). Nu e nimic mai rau decat a trai intr-o casa foarte rece pe timpul iernii si care se incalzeste excesiv pe timpul verii.

In mod ideal, trebuie sa va orientati zonele de living si dormitoarele cu fata spre Nord. Acest lucru va permite Soarelui sa lumineze interiorul pe tot parcursul zilei. Totusi, este imposibil sa faceti acest lucru daca locuinta este blocata de o constructie mai mare (un bloc de exemplu), dar merita incercat.

A doua greseala majora – cercetarea insuficienta.

Multi oameni prefera sa nu faca o cercetare extinsa atunci cand isi cumpara o proprietate noua. Acest lucru nu este cu mult diferit, cand vine vorba despre constructia unei case. De aceea, este bine sa fii informat inainte de a-ti pune planurile in aplicare.

 

Tine cont de urmatoarele lucruri:

  1. Cu cat mai plat va fi terenul pe care iti vei ridica casa, cu atat mai economica va fi constructia si vei plati mai putini bani.
  2. Contacteaza si cere lamuriri autoritatilor locale. Fa o vizita pana la sediul autoritatilor locale si pune toate intrebarile la care nu ai un raspuns. Intreaba intotdeauna “mai trebuie sa stiu si altceva sau ar mai trebui sa vorbesc si cu altcineva?” Daca nu vei intreba aceste lucruri, este foarte posibil sa nu primesti toata informatia de care ai nevoie, iar aceasta informatie se poate dovedi vitala mai tarziu.
  3. Zona constructiei – intravilan/extravilan. Acest lucru este de asemenea foarte important pentru costurile finale. Daca vei construi in intravilan (adica la interiorul zonelor rezidentiale, in orase), costurile de proiectare dar si celelalte costuri, vor fi semnificativ mai mari. Daca vei construi in extravilan, adica in afara orasului, costurile finale se pot diminua.
  4. Tine cont de terenul pe care vrei sa construiesti, de compozitia geo-morfologia a acestuia. Gandeste-te de doua ori inainte de a construi sau a cumpara o casa construita pe un teren foarte afanat (cu infiltrari de apa sau cu argila multa de exemplu). Acesta nu va fi la fel de solid si exista sanse mari sa se surpe mai devreme sau mai tarziu. Trebuie sa tii cont de acest lucru, este foarte important, mai ales daca viitoarea ta constructie va fi una grea (cu mult fier-beton). Daca imobilul va fi construit in principal din lemn sau din materiale eco, foarte usoare, atunci nu sunt probleme in acest sens.

Daca vei face o cercetare extinsa inainte de a construi, casa ta va arata perfect si va fi sigura pentru tine si pentru familia ta.

0 Shares
You May Also Like