Ce trebuie sa stii inainte de cumpararea unui calculator?

0 Shares
0
0
0

Ce trebuie sa stii inainte de cumpararea unui calculator?Cand cauti calculatoare la mana a doua, ca si servere second hand de altfel, nu trebuie sa pierzi timp pretios navigand pe internet. Nu ai de facut decat o simpla vizita pe diabloscomputer.ro de unde iti poti alege tot ce vrei.

Inainte de a cumpara un desktop PC, trebuie sa tii cont de mai multe aspecte: financiar, hardware si software. Aspectul financiar este cel mai important cand te gandesti sa faci o achizitie, insa, daca ai banii pregatiti, atunci nimic nu ti se va mai parea atat de dicicil.

In cazul calculatoarelor, foarte importanta este configuratia hardware. De la procesor si pana la memoria RAM, trecand pe langa memoria interna, toate se vor dovedi de mare importanta in viitor.

Procesorul incorporeaza functiile unitatii centrale de prelucrare a informatiei a unui calculator sau a unui sistem electronic structurat functional. El controleaza activitatile intregului sistem in care este integrat si poate prelucra datele furnizate de utilizator.

Acasta asigura procesarea instructiunilor si a datelor. Procesoarele au evoluat foarte mult, acum gasind pe piata modele cu mai multe nuclee de tipul: dual core, quad-core si octa-core. Cineva compara, la un moment dat, marimea procesorului cu numarul muncitorilor care lucreaza pe un camp. Cu cat numarul acestora este mai mare, cu atat recolta se va strange mai repede.

Dupa ce alegem procesorul, mergem la memoria RAM. Memoria RAM este masa de lucru a procesorului. O melodie, un film sau un joc nu pot sa functioneze direct de pe hard-disk, acestea ruland in memoria calculatorului, deci in RAM. Toate documentele, pozele, melodiile, programele, serviciile pe care le ai deschise sunt in RAM, pana cand le inchizi sau pana opresti calculatorul si atunci se sterg din memoria acestuia.

Ati vazut cat de mult conteaza memoria RAM si in cazul unui smartphone. Un smartphone cu RAM de 512 MB nu ruleaza programele si paginile de internet atat de repede ca unul cu memorie RAM de 2 GB. Si in cazul unui smartphone, cu cat memoria RAM este mai mare, cu atat performantele acestuia vor fi mai bune, atat la navigarea pe internet cat si pentru rularea aplicatiilor proprii.

Este, deci, indicat sa alegi un calculator cu o memorie RAM cat mai mare pentru ca te vei intreba, la un moment dat, de ce se blocheaza calculatorul cand deschizi mai multe pagini sau faci mai multe operatiuni deodata.

La pornire, Windows urca in RAM serviciile, browserul, iconitele, poza de desktop, etc. De aceea iti merge mai greu PC-ul cand ai prea multe aplicatii deschise, pentru ca nu ai loc in memorie.

Capacitatea memoriei RAM se masoara in MB sau GB, fiind cu atat mai bine cu cat ai mai multi. Cele mai vechi memorii sunt cele SD RAM iar cele mai noi sunt de tipul DDR 4.

Acestea sunt valabile atat pentru unitatea de tip desktop cat si pentru un laptop, care nu e altceva decat un calculator in miniatura, care poate fi conectat la un monitor la fel ca unitatea desktop.

0 Shares
You May Also Like