Cum se motorizeaza o poarta culisanta?

0 Shares
0
0
0

Cum se motorizeaza o poarta culisanta?Pentru cei care locuiesc la casa, cel mai frumos lucru ar fi ca intrarea in curtea casei sa se faca printr-o poarta culistanta, care sa fie evident automatizata.

Din pacate insa, nu toata lumea se bucura de un asemenea privilegiu, insa trebuie sa fim seriosi si sa recunoastem faptul ca toata lumea si-ar dori ca atunci cand se intoarce acasa dupa o zi obositoare de la service, sau dupa o perioada destul de lunga de absenta de acasa, sa aiba poarta deschisa cand ajunge acasa.

Sa poti intra direct cu masina in curte fara a fi nevoie sa cobori si sa deschizi manual portile, dupa care sa le inchizi din nou, sa poti merge cu masina in garaj fara a avea de inchis si deschis portile, poate sa fie considerat un lux pentru foarte multa lume.

Datorita firmelor de renume de pe piata, care ofera servicii de automatizari porti culisante, te vei putea bucura de un astfel de privilegiu.

Ei bine, pentru a motorize o poarta culisanta, specialistii in acest domeniu vor avea nevoie in primul rand de un motor special pentru automatizarea portii.

Odata avut la indemana motorul de automatizare al portii, va fi nevoie de un support de prindere, care de regula se gaseste in cutia produsului, dar si de o telecomanda care va fi folosita la deschiderea si la inchiderea portii.

Lumina portocalie (24 V), instrumentele de masurare, planul de fixare al motorului care actioneaza poarta, un burghiu si o surubelnita, sau cheia plata si cheia reglabila, sunt alte elemente necesare, fara de care nu se poate motoriza o poarta culisanta.

In cee ace priveste inceperea procesului de motorizare a portii culisante, mai intai de toate se va fixa motorul, iar acesta trebuie sa fie atat de bine amplasat, incat sa ajute la deschiderea cu usurinta a portii pe viitor.

Va mai fi nevoie de asigurarea faptului ca butucii de deschidere si inchidere ai portii sunt foarte bine pozitionati, pentru ca limitele de deplasare ale portii sa nu fie fortate. Motorul trebuie sa fie asezat cat mai aproape de o sursa de alimentare cu energie electrica.

Odata efectuat acest pas, se va trece la fixarea accesoriilor, iar aici ar fi trei elemente importante de fixat, si anume motorul care actioneaza poarta, lumina portocalie la un capat al portii, si antena de exterior.

Al treilea pas necesar pentru automatizarea portilor culisante este acela de executarea a racordarilor electrice, iar aici trebuie ca specialistii sa se asigure de faptul ca toate cablurile sunt bine conectate la sursa de energie electrica.

Urmatorul si ultimul pas, ar fi punerea in functiune a motorizarii portii culisante. Aici trebuie precizat faptul ca atunci cand poarta efectueaza o deschidere uniforma, rolul luminii portocalii va fi acela de a se aprinde si de a clipi.

Motorul va trebui sa fie controlat si din telecomanda, asa ca inainte de a da in folosinta portile, specialistii vor trebui sa faca un mic test.

Asadar, acestea au fost pe scurt cele mai importante detalii referitoare la motorizarea unei porti culisante.

0 Shares
You May Also Like