Despre Nokia Lumia 520

0 Shares
0
0
0

Despre Nokia Lumia 520Raportul dintre calitate si pret este cel mai important avantaj pentru acest smartphone. Carcasa este colorata, sistemul de operare este de generatie noua, memoria RAM si GPU-ul precum si procesorul pot fi considerate avantaje majore.

Chiar daca nou la capitolul touchscreen Nokia Lumia 520 nu beneficiaza de o densitate foarte mare de pixeli, luminozitatea si contrastul de calitate precum si culorile intense amortizeaza acest mic inconvenient.

Minusurile acestui dispozitiv mobil entry-level sunt date de finisaj si de baterie care ca si la celelalte smartphone-uri are o problema cu autonomia.

Brandul Nokia incearca in ultimul timp sa iasa din zona prapastiei in care a cazut in urma cu doar cativa ani, odata cu aparitia iPhone-urilor.  In ultimul timp Nokia a inceput sa iasa din nou la lumina. Fiind in parteneriat cu Microsoft se pare ca acest lucru le-a adus si salvarea.

Primul lucru care s-a dorit scos in evidenta in ceea ce priveste designul noului telefon este partea cromatica si corelarea culorilor de la carcasa cu cele din interfata sistemului de operare. Daca aveti o carcasa galbena puteti schimba in galben si interfata sistemului de operare.

Carcasa acestui telefon este facuta din policarbonat. Desi acest material nu este foarte ieftin nu are nici o calitate foarte buna finisajul fiind considerat de duzina. Singurul avantaj al acestei carcase este faptul ca este solida si dura si poate oferi telefonului minimul de proectie daca nu folositi o husa pentru el.

Avantajele acestui telefon tin foarte mult de caracteristicile tehnice ale sale. In afara de modelele de la Allview, nu mai exista alte telefoane cu o configuratie similara la preturi mici asa cum are Lumia 520.

Ecranul este tipic unui telefon smart ieftin, dar este IPS si are o diagobala de 4 inch si o rezolutie de 480 x 800 pixeli. Datorita faptului ca ecranul este IPS este salvata situatia pentru ca un astfel de ecran ofera experiente placute utilizatorilor multumita luminozitatii bune si unghiului bun de vizualizare.

Chiar daca este mult mai gros decat multe alte modele din aceeasi categorie, acest lucru este considerat a fi un avantaj pentru a putea sa fie tinut in mana mai usor. Butoanele si porturile au o amplasare foarte buna si la acest capitol ar trebui sa mentionam ca butoanele fizice uneori pot sa raspunda mai greu la comenzi dar de cele mai multe ori nu aveti nevoie de aceste butoane.

Procesorul acestui telefon este Qalcomm Snapdragon S4, si este un procesor dual core care functioneaza la o frecventa de 1 GHz. Memoria RAM a acestui dispozitiv are capacitatea de 512 MB considerata ca fiind o capacitate decenta pentru un Memoria RAM la un pret nu tocmai ridicat. Spatiul de stocare are capacitatea de 8GB flash iar chip-ul grafic pe care telefonul il foloseste este un Adreno 305.

Aceasta combinatie de piese este o configuratie destul de puternica ce poate intra la concurs cu toate celelalte telefoane smart din categoria de mijloc, ca dovada stand si testele rulate in care Nokia Lumia 520 a reusit sa se claseze undeva in mijlocul topului, ceea ce este cat se poate de imbucurator deoarece la un astfel de pret nu exista un model care sa il intreaca.

0 Shares
You May Also Like