Dispozitive, sisteme si produse pentru o casa inteligenta

0 Shares
0
0
0

Dispozitive, sisteme si produse pentru o casa inteligentaIntr-o casa inteligenta, diferite dispozitive comunica intre ele, de la lampi la televizoare la masini de tuns iarba robotizate. Datorita functionarii lor uniforme prin aplicatie sau comanda vocala, calitatea vietii, siguranta si confortul pot fi crescute.

Odata cu noua tehnologie, totusi, apar adesea multe nedumeriri precum, despre ce este mai exact viata inteligenta, ce se poate controla prin automatizarea casei si mai presus de toate, despre cat costa o casa inteligenta. Specialistii entry-level permite in a intelege piata extrem de diversa si sa se creeze sistemul potrivit pentru propriile nevoi.

Ce este casa inteligenta? Definitia casei inteligente

Termenul „casa inteligenta” include diverse procese de automatizare pentru conectarea in retea a dispozitivelor tehnice de toate tipurile. In mod alternativ, termenii inruditi de viata inteligenta, casa conectata, automatizare casa sau eHome sunt uneori folositi. Solutiile de automatizare special pentru seniori sunt, de asemenea, denumite Ambient Assisted Living (AAL).

Atunci cand vine vorba despre achizitionarea sau conceperea unei case inteligente, trebuie mai intai de toate sa se afle informatii fundamentale despre functiile, componentele si standardele radio disponibile pentru selectie. Se vor selecta componentele care se potrivesc cerintelor personale structurale si bugetului. Daca ideea nu este 100% sigura, se pot gasi mai multe informatii despre planificare cu ajutorul celor de la Salus Controls.

Cum functioneaza o casa inteligenta? Totul important pe scurt

Pentru ca automatizarea locuintei sa functioneze corect, trebuie respectate urmatoarele trei aspecte principale:

Produse: Acestea trebuie sa fie compatibile intre ele sau sa stapaneasca acelasi standard radio (de exemplu, WLAN, Bluetooth sau ZigBee) pentru a putea comunica intre ele. Acesta este singurul mod in care procesele automate sunt posibile.

Control: Daca se va utiliza un sistem de casa inteligenta si centrul de control asociat, se vor putea controla toate dispozitivele din retea din casa uniform cu aplicatia producatorului sau (daca este compatibil) cu un asistent vocal. Utilizatorii care folosesc produse individuale pentru casa inteligenta de la multi producatori diferiti ar putea fi nevoiti sa opereze pe fiecare dintre ele cu propria aplicatie.

Automatizare: In casa inteligenta, aparatele electrocasnice interactioneaza cu senzorii recunoscand anumiti stimuli de mediu (de exemplu, miscari) si informand un element central de control. In functie de producator, acesta este denumit alternativ hub, punte, statie de baza, gateway sau pur si simplu centru de control si declanseaza una sau mai multe actiuni ca urmare a masurarii senzorului cu ajutorul unor actuatoare (de exemplu, o sirena de alarma). Care sunt acestea pot fi determinate individual.

Inlantuirea comenzilor de reactie, care sunt denumite din punct de vedere tehnic ca scena sau rutina, poate arata asa: Un detector de fum detecteaza un incendiu si anunta centrul de control.

Aceasta stie printr-o rutina creata anterior ca ar trebui sa activeze automat iluminarea pentru a securiza calea de evacuare, sa porneasca alte alarme de incendiu si sa trimita o notificare catre smartphone-ul proprietarului sau. Prin urmare, toate aceste actiuni au loc simultan si nu trebuie controlate individual. O casa in retea face posibila usurarea vietii de zi cu zi.

0 Shares
You May Also Like