LG G5 – performanta SoC

0 Shares
0
0
0

lg-g5-performanta-socAnul 2015 a fost unul foarte prost pentru producatorii de SoC-uri si foarte dificil pentru OEM-uri, care s-au zbatut la propriu sa creeze device-uri cu o performanta mai buna si cu o durata de viata a bateriei mai mare, decat o aveau produsele lor anterioare. Service-Gsm.ro este locul in care poti gasi cei mai buni specialisti in reparatii Lg.

O confluenta a anumitor factori, a dus la acest impas, inclusiv deciziile proaste de design luate de cateva companii.

Avand foarte putine optiuni din care se putea alege, cei de la LG au optat pentru al doilea procesor ca si performanta de la Qualcomm si anume Snapdragon 808 pentru modelul lor LG G4, ce oferea o performanta mai buna decat Snapdragon 810 in workload-uri sustinute, folosind mai putine core-uri CPU, datorita faptului ca nu mai intra in throttling termal (procesorul nu isi reducea viteza din cauza fenomenului de supraincalzire).

Din fericire, anul 2016 s-a dovedit a fi o adevarata “renastere” a SoC-urilor pe piata smartphone, fiind implementat procesul pe 14 nm de la Tsmc si cel pe 16 nm de la FinFET.

O competitie intensa a dus la crearea celor 2 microarhitecturi de succes ale acestui an: Kryo de la Qualcomm si Mongoose de la Samsung.

Desigur, se pot observa si alte imbunatatiri. Alte SoC-uri bazate pe core-urile CPU ARM Cortex A72 si A53 si-au facut si ele aparitia. Este asadar, un an excelent pentru cumparatori dar si pentru producatorii de smartphone.

Pentru LG G5, cei de la LG au decis sa foloseasca un SoC Qualcomm Snapdragon 820, ce include 4 core-uri pe 64 de biti Kryo + un GPU foarte performant Adreno 530. Per ansamblu, LG G5 nu este un device cu mult mai performant decat G4.

Ca si alte device-uri ce folosesc SoC-ul Snapdragon 820, G5 ofera o performanta sustinuta in testele de Video Playbak si Writing, dar nu este atat de bun ca SoC-ul Kirin 95x, prezent pe Huawei P9.

Testele de editare foto, ce folosesc atat GPU-ul cat si Cpu-ul din acest SoC, aplica o serie de efecte foto si performeaza unele operatii la nivel de fisiere, unde G5 isi poate arata adevarata valoare, fiind mai performant cu pana la 41% decat G4. De asemenea, testele

PcMark sunt singurele in care SnapDragon 820 ia fata SoC-ului Kirin 95x.
Testele de web brosing, arata ca doua device-uri ce folosesc acelasi SoC, nu au neaparat aceeasi performanta. Samsung Galaxy S7 este mai performant cu 54 de procente decat LG G5 in aceste teste, chiar daca ambele folosesc acelasi SoC si anume Snapdragon 820.

Cu alte cuvinte, daca vom cumpara un smartphone mai ieftin care poseda acelasi SoC cu al unuia mai scump, acesta nu va fi la fel de performant, situatia putandu-se intampla si invers, ce-i drept in cazuri ceva mai rare. Lansarea aplicatiilor se face totusi la fel de rapid pe Samsung Galaxy S6, S7 sau Lg G5. De asemenea, in aceste teste, G5 este mai rapid ca Nexus 5x sau Nexus 6P, cu aproape 29%.

Poate nu pare mult, dar este destul ca sa ti se para foarte rapid fata de aceste device-uri, mai ales daca ai avut ocazia sa le folosesti pe toate si sa poti face o comparatie.

0 Shares
You May Also Like