Care sunt cele mai cunoscute tipuri de paste italiene?

0 Shares
0
0
0

Care sunt cele mai cunoscute tipuri de paste italiene?Persoanele care candva au locuit in Italia, sau care au fost plecate in Peninsula in vacanta, cu siguranta au gustat din renumitele paste italiene, asa ca acum isi doresc sa poata savura si in tara gustul delicios al pastelor respective.

Pastele italiene pot sa fie savurate chiar si la noi in tara, pentru ca in marile orase ale tarii exista restaurante cu specific Italian, unde lucreaza bucatari italieni, sau bucatari care au studiat si au invatat perfect bucataria italiana, asa ca si acestia pot sa gateasca paste foarte bune.

In schimb, exista si persoane care nu sunt incantate de ideea de a manca la restaurant, asa ca aleg sa isi cumpere pastele pentru acasa, si aleg sa isi gateasca acasa pastele.

Ei bine, paste italiene se gasesc la toate magazinele, insa cele mai bune paste italiene se gasesc fara doar si poate la un supermarket, pentru ca un supermarket are contract cu un furnizor paste italiene de top, iar un asemenea furnizor aprovizioneaza supermarket-ul cu cele mai bune paste italiene.

Persoanele care intentioneaza sa gateasca paste italiene acasa, trebuie sa cunoasca faptul ca pastele italiene se clasifica in functie de diferite criterii.

Daca discutam despre lungimea pastelor, avem pastele lungi din care fac parte: spaghetti, tagliatelle, pappardelle sau vermicelli. In cazul in care insa discutam despre pastele italiene scurte, atunci trebuie sa amintim: macaroni, fusilli, penne sau farfalle.

In conditiile in care stam sa clasificam pastele italiene dupa forma, trebuie mentionat faptul ca exista paste care au forma tubulara, iar aici putem sa amintim pastele de tip: penne, ziti, macheronelli sau bucatini.

Exista paste care au forma unor fire sau a unor linii, iar aici amintim spaghetti, stringozi sau capelli d’angelo. Se pot gasi iarasi paste care au forma unor benzi late, iar aici amintim tagliatelle, pappardelle sau fetucine.

Pastele italiene pot avea si forma unor foi, iar aici amintim lasagna, insa exista si paste umplute, printre care ravioli sau tordellini. Se mai gasesc si paste italiene care sa aiba diferite forme, printre care fusilli sau farfalle.

Ei bine, aceasta a fost o scurta clasificare a pastelor italiene, iar in cele ce urmeaza, vom discuta putin despre cele mai renumite tipuri de paste.

In primul rand, putem sa amintim in categoria celor mai renumite paste italiene, pastele Fusili, care se potrivesc de minune alaturi de o portie de carnati cu sis rosu picant, datorita faptului ca santurile mici pot sa absoarba foarte bine aroma sosului.

Acest tip de paste se potriveste foarte bine cu sosul pesto, dar se potriveste de minune si cu fructele de mare. Timpul de fierbere al acestor paste ar fi de aproximativ 8 – 10 minute.

Pastele Fettucine reprezinta o alta categorie foarte cunoscuta a pastelor italiene, si se consuma in Toscana, alaturi de un sos din vita sau pui. Aceste paste se pot prepara si acasa, insa italienii aleg sa le manance la restaurant. Timpul de fierbere al acestor paste ar fi undeva cuprins intre 11 si 13 minute.

Cannelloni reprezinta un alt tip de paste cunoscute din Italia, care au forma de tub, si care se pot umple sie cu branza ricotta, fi cu spanac, si se pot gati in cuptor.

Asadar, acestea au fost doar cateva exemple de paste italiene, insa cu siguranta toate pastele sunt foarte gustoase, asa ca merita incercate.

0 Shares
You May Also Like