Care sunt noile reguli pentru inmormatari?

0 Shares
0
0
0

Care sunt noile reguli pentru inmormatari?Fara sa ne mai punem fel si fel de intrebari cu toate schimbarile care apar in fiecare domeniu, cel putin din vedere legislative, se pare ca au aparut schimbari si in domeniul pompelor funebre. Si chiar daca unii se pot hazarda putin, putem spune ca inca din 16 februarie anul curent toate aceste schimbari si reglementari au intrat in vigoare.

Spre exemplu cei care se vor adresa unei firme de servicii funerare vor fi nevoiti sa e adreseze catre o firma autorizata, astfel s-ar putea sa nu poata sa ingroape persoana decedata. Si chiar daca la prima vedere acest lucru pare o gluma proasta, in realitate lucrurile nu sunt mult schimbate, ci dimpotriva aceste reglementari vor da mari batai de cap, ca in orice domeniu, celor ce vor trebui sa isi autorizeze firmele de pompe funebre sau sa aduca imbunatatiri ale acestora pentru a fi conforme cu legea.

De ce trebuie sa tina cont firmele de pompe funebre pentru a putea primi autorizatia si a fi conforme cu noile legi?

Orice firma de servicii funerare pentru a putea sa-si exercite serviciile are nevoie de autorizare, iar aceasta autorizare o poate primi de la DSP (Directia de Sanatate Publica), numai daca aceste firme si-au insusit noile reglementari din HG 741 din 2016, reglementari ce au intrat in vigoare din acest an din data de 16 februarie. Prin urmare toare firmale de pompe funebre pentru a fi autorizate trebuie sa detina, printre multe altele, urmatoarele elemente de baza:

  • un spatiu conform legilor pentru depozitare si pastrare in conditii optime a corpului decedat;
  • sa detina un spatiu frigorific pentru a pastra in bune conditii trupul persoanei decedate;
  • sa aiba la indemana toate acele substante necesare pentru imbalsamare, cat si un spatiu specific pentru aceasta operatiune si dotat corespunzator;

Si dupa cum probabil ati inteles deja acestea sunt doar cateva din elementele necesare pentru a respecta legea si mai ales pentru a obtine autorizarea pentru a putea functiona o astfel de firma cu servicii funerare Bucuresti. Indiferent ca ne face placere sau nu, in cele din urma vor fi intamplari sau evenimente nefericite care ne vor da de gandit cu privire la aceste aspecte si mai cu seama la ceea ce vom face in momentul in care o persoana draga ne-a decedat.

Un prim aspect ce se impune in astfel de situatii nefericite ar fi acela ca in momentul in care vreti sa contractati o astfel de firma cu servicii funerare sa va asigurati ca aceasta este mai intai de toate autorizata si sa va poata demonstra cu acte acest lucru. Astfel, daca nu luati in calcul acest mic element definitoriu s-ar putea sa va treziti ca nu va puteti inmormnata persoana decedata si nici nu veti putea respecta toate acele datini si traditii ce se impun la o inmormantare.

0 Shares
You May Also Like