De ce practicam yoga?

0 Shares
0
0
0

De ce practicam yoga?Cu siguranta, la intrebarea, “De ce practicam yoga?”, putem avea o multime de raspunsuri concrete, iar in continuarea acestui articol vom discuta despre motivele pentru care fiecare dintre noi putem participa la cel putin un curs yoga, cel putin odata in viata.

Un prim raspuns simplu si concret pentru intrebarea din titlul articolului, ar fi acela ca practicam yoga pentru a deveni fericiti.

Aici este foarte important de mentionat faptul ca toata lumea cauta fericirea, insa de regula, cei mai multi nu stiu unde sa o caute, asa ca o cauta in afara lor.

Ei bine, aici insa intervine rolul pe care il are yoga, care ne ajuta foarte mult sa intelegem faptul ca fericirea trebuie sa o cautam fiecare in noi insine, in armonia mintii, a sufletului si nu in ultimul rand, in armonia corpului.

Se spune ca posturile yoga, exercitiile cunoscute de respiratie si apoi meditatia, pot sa duca foarte usor la un echilibru fizic, psihic, spiritual si mental, despre care se spune ca ar fi sursa fericirii.

Un alt motiv pentru care fiecare dintre noi putem alege sa practicam yoga este acela ca yoga ne ajuta sa ne amplificam constiinta. Daca vom practica yoga vom fi mult mai deschisi spre o experienta interioara de natura spirituala, adica o intoarcere a noastra spre noi insine. Totul incepe prin a te cunoaste pe tine insuti!

Se spune ca dimensiunea sublima interioara, pe care yoga o face posibila, ne aduce ceva unic in viata, care ne ajuta sa descoperim sensul divin al existentei noastre integrate in absolut. Aici iarasi este important de amintit faptul ca revelatiile catalizate de acest fenomen in universul nostru launtric, ne ofera posibilitatea de a iesi dintr-o lume limitata si terna si accesa o lume infinita si nemuritoare. Cu alte cuvinte Yoga ne poate ajuta sa percem realitatile de dincolo de simturile corporale.

Inca un motiv intemeiat pentru care putem alege sa participam la diferite sedinte yoga, ar fi acela ca practicand acest fenomen, vom observa faptul ca realitatea este mult mai cuprinzatoare de fapt, decat aceasta lume fizica, banala, care este cuprinsa de tot felul de frustrari si agitatii penibile.

Practicand yoga, vom putea sa experimentam acea dimensiune fascinanta a interiorului mintii, iar prin acest fenomen, se reveleaza viziunea divina si viziunea iluminatoare, care produc o forta interioara care creaza o pace euforica si profunda, dar si libertate spirituala.

Fiecare dintre noi, putem alege sa practicam acest fenomen si datorita faptului ca practicand  yoga, vom avea acces la o sursa de cunoastere nelimitata, vom avea acces la fericire, si nu in ultimul rand, la o putere binefacatoare.

Alegand sa practicam yoga, vom putea sa intelegem mult mai simplu si mai usor faptul ca acest fenomen, nu este de fapt o forta supranaturala, ci yoga inseamna un rezervor natural gigantic spre orientarea interioara.

Deasemenea, vom putea alege sa practicam yoga, datorita faptului ca acest fenomen este recunoscut datorita faptului ca indeparteaza oboseala si stresul, insa yoga poate sa induca si o stare profunda de pace interioara si de calm.

Alte avantaje pe care le are yoga, ar fi deschiderea spre calea intelepciunii, armonizarea vietii sexuale, amplificarea increderii in sine, ameliorarea diferitelor tipuri de tensiuni, stimularea sistemului imunitar, dinamizarea vointei, iar exemplele pot continua la nesfarsit.

0 Shares
You May Also Like