Cat timp dureaza pana poti sa deschizi un bar?

0 Shares
0
0
0

Cat timp dureaza pana poti sa deschizi un bar?In conditiile in care ai reusit sa iti strangi ceva banuti si vrei sa ai propria ta afacere, cu siguranta te poti gandi foarte serios sa iti deschizi un bar.

De ce un bar? Pentru ca majoritatea tinerilor din zilele noastre prefera sa isi petreaca timpul liber in baruri si cafenele decat sa mearga prin parcuri sau sa se plimbe.

Plus de asta, si munca ta va fi mult mai placuta, fie ca te vei ocupa doar de administrarea barului, sau ca te vei ocupa si de vanzari. In cazul in care vei avea barul tau vei simti o alta satisfactie, si iti va placea sa iti petreci timpul liber in bar.

Pentru a deschide un bar insa, ai nevoie de un spatiu, care sa fie inregistrat drept punct de lucru al afacerii. Ei bine, acest spatiu va trebui sa fie atat de frumos si de placut amenajat, astfel incat atunci cand vei deschide, sa ai o multime de clienti, iar barul sa fie plin.

Apoi, pentru a deschide barul va trebui sa astepti ceva timp, pentru ca vei avea nevoie de mai multe documente foarte importante, despre care vom discuta pe scurt in cele ce urmeaza in acest articol.

In primul rand, pentru a putea sa iti deschizi barul, va fi nevoie sa obtii o autorizatie de functionare pe linia sanitara dar si pe linia sanitar – veterinara. Fara obtinerea acestei autorizatii, oricat de frumos ar arata barul, nu il vei putea deschide.

Va trebui apoi sa obtii si o autorizatie si avize pompieri, fara de care la fel, nu vei putea sa iti deschizi barul, indiferent de cat de frumos ar fi interiorul acestuia amenajat. Aici trebuie precizat faptul ca un aviz psi si o autorizatie pompieri se obtin mult mai greu decat in trecut, asa ca pentru obtinerea documentelor isu, va trebui ca totul sa fie perfect.

In ceea ce priveste autorizatia si avizele emise de catre ISU, trebuie precizat faptul ca dosarul se va intocmi de catre o firma de specialitate, iar aici ai la dispozitie mai multe optiuni, printre care si Protecons Consulting.

Pentru a-ti putea deschide barul vei avea nevoie deasemenea si de o autorizatie de functionare eliberata de catre primaria de care apartii, insa vei avea nevoie si sa obtii o autorizatie pentru a putea sa montezi o reclama, o firma sau un panou.

O alta autorizatie de care ai neaparat nevoie si fara de care nu poti sa iti deschizi barul, este aceea de desfacere a bauturilor alcoolice.

Asadar, in mare parte acestea sunt autorizatiile de care ai nevoie pentru a deschide un bar. In momentul in care le ai, esti cu un pas mai aproape sa iti indeplinesti visul.

Nu trebuie uitat insa nici faptul ca vei avea nevoie sa inchei anumite contracte (contract cu medic specializat in medicina muncii, contract de salubrizare), si va trebui sa ai mereu dovada ca ai efectuat dezinfectia, dezinsectia si deratizarea localului la timp, de fiecare data.

Asadar, toate aceste detalii sunt importante si trebuie sa le cunosti daca intr-adevar vrei sa iti deschizi un bar.

0 Shares
You May Also Like