Cateva dintre avantajele motoarelor electrice auto

0 Shares
0
0
0

Autovehiculele electrice sunt vehicule reincarcabile alimentate cu motoare electrice. Motoarele electrice pentru autoturisme regleaza si controleaza energia primita de la bateriile reincarcabile. Motoarele pot fi de tip AC sau DC.

Motoarele pentru masinile electrice ar putea fi clasificate in continuare ca magneti permanenti si perii care sunt exercitate separat.

DC utilizeaza electricitate si un camp magnetic pentru a produce cuplu, care roteste motorul. Cel mai simplu motor electric DC este alcatuit din doi magneti cu polaritate opusa si o bobina electrica care formeaza un electromagnet.

Proprietatile de atractie si repulsie sunt utilizate de motorul electric DC pentru a transforma energia electrica in miscare – fortele electromagnetice opuse ale cuplului generat de motorul DC.

Caracteristicile de dorit ale motoarelor electrice pentru autoturisme includ puterea de varf, robustetea, cuplul ridicat la inertie, cuplul de varf ridicat, viteza mare, zgomotul scazut, intretinerea minima si usurinta la utilizare.

Motoarele actuale sunt combinate cu convertizoare si regulatoare pentru o gama larga de cupluri. Online putem gasi si motoare electrice pentru echipamente industriale de la Bmes.ro care pot fi alese in functie de nevoile dvs.

Abundenta unei serii de motoare de curent continuu a permis testarea pe o varietate de vehicule. Seria DC este robusta si de lunga durata, iar densitatea de putere ofera cea mai buna valoare pentru bani. Se potriveste curba cuplului si o varietate de aplicatii de tractiune.  Cu toate acestea, nu este la fel de eficient ca motorul de inductie AC.

Comutatorul periilor se uzeaza si activitatile de intretinere sunt necesare periodic. De asemenea, nu este potrivit pentru franarea regenerativa, care permite vehiculelor sa capteze energia cinetica pentru a reincarca bateriile.

Motoarele cu curent continuu sunt mai simple si mai putin costisitoare si au fost utilizate pe scara larga in vehicule electrice demonstrative. DC-urile fara perii nu au comutatoare si sunt mai puternice si mai eficiente decat motoarele cu comutatoare.

Astfel de motoare electrice necesita controale mai sofisticate. DC fara perii in masinile electrice poate oferi pana la 90% eficienta si nu necesita intretinere pana la 100.000 de kilometri. Expertii de la Floyd Associates sustineau in 2012 ca masinile electrice cu motoare DC Brushless pot atinge cea mai mare viteza, dar cea mai lenta accelerare;

Inductia AC poate atinge cea mai rapida acceleratie cu viteza medie; Motoarele cu magnet permanent pot atinge viteza maxima si acceleratia medie, iar motoarele Reluctance Switched ofera solutia cea mai rentabila.

Tesla Motors este un pionier in dezvoltarea vehiculelor electrice. Tesla Roadster, de exemplu, consuma 110 wati-ora pentru un kilometru la un autovehicul.

Cea mai mare provocare in dezvoltarea masinilor electrice este densitatea energetica sau cantitatea de energie electrica care poate fi stocata pe unitatea de masa intr-o baterie.

0 Shares
You May Also Like