Ce obiecte se pun pe tavita mot?

0 Shares
0
0
0

Ce obiecte se pun pe tavita mot?Taierea motului are loc atunci cand copiii implinesc varsta de un an, si este un obicei raspandit in toate colturile tarii, insa acesta nu are valoare religioasa. Evenimentul este considerat mai mult un motiv de petrecere in familie, si este intalnit atat in randul orasenilor cat si in randul taranilor, atat in randul bogatilor cat si in randul saracilor.

In cadrul unui asemenea eveniment este nevesara o tavita mot, pe care vor fi asezate mai multe obiecte, iar bebelusul trebuie sa aleaga trei dintre acestea. Se spune ca obiectele pe care le va alege bebelusul il vor urmari pe acesta toata viata si ii vor influenta atat viitorul cat si cariera.

Nu exista o regula scrisa conform careia pe tavita sa trebuiasca asezate anumite obiecte, insa de regula pe tavita sunt asezate urmatoarele obiecte:

Foarfeca sau piaptan – se spune ca in cazul in care bebele va alege unul dintre aceste doua obiecte, atunci sansele ca acesta sa fie pasionat de stil si de imagine sunt foarte mari. In acest caz exista posibilitatea ca acesta sa devina in viitor frizer sau hair stylist.

Carte – se spune ca in cazul in care bebele va alege cartea de pe tavita, atunci sansele ca acesta sa invete foarte mult, sa fie pasionat de lectura sau chiar sa ajunga profesor sunt foarte mari.

Bani – in cazul in care copilul isi va indrepta atentia spre bani, se considera ca acesta va avea noroc in viata, va fi inconjurat de bani si de bogatii si va avea succes in afaceri.

Caiet si pix – conform traditiei, copiii care vor alege aceste obiecte vor fi atrasi de invatatura, si vor alege profesii academice, sau vor fi atrasi de jurnalism.

Parfum – in cazul in care cel mic isi va indrepta atentia spre parfum, atunci exista sanse foarte mari ca el sa fie in viitor atras de lux si eleganta, de rafinament, iar imaginea sa va conta foarte mult.

Oglinda – daca bebele va alege oglinda de pe tavita, atunci conform traditiei, acesta va fi foarte preocupat de imaginea sa.

Aur sau alte bijuterii – conform traditiei, in cazul in care copilul isi va indrepta atentia spre diferite bijuterii sau spre aur, atunci acesta va vi atras de chchetarie, insa el va avea un viitor stralucit, avand noroc la bani si avutie.

Surubelnite, chei si alte unelte – in cazul in care copilul va alege aceste obiecte, atunci cu siguranta sansel ca el sa se orienteze spre mestesug sunt foarte mari. Cand va creste, copilul va fi descurcaret.

Ruj, farduri, sau alte produse cosmetice – daca bebele va alege aceste produse, atunci va fi atras de catre domeniul cosmetic si va avea un viitor procupat de imagine si de frumusete.

Verigheta – ar fi bine ca bebele sa aleaga verigheta pentru ca se spune ca in acest caz ar avea mare noroc in dragoste.

Minicalculator – copiii care vor alege acest obiect vor fi pasionati de numere si cifre, si au sanse mari sa devina economisti, contabili, etc.

Instument muzical in miniatura – copiii care aleg aceste obiecte vor fi atrasi de muzica.

Icoana – copiii care aleg icoana vor fi religiosi, si vor avea sanse sa devina preoti de exemplu.

Asadar, acestea sunt doar cateva dintre obiectele care pot fi asezate pe tavita mot. De regula se aseaza cel mult 8 obiecte, pentru ca bebele sa nu fie derutat cand sa aleaga.

0 Shares
You May Also Like