Ce se poate trata prin radiofrecventa?

0 Shares
0
0
0

Ce se poate trata prin radiofrecventa?Cu totii cunoastem faptul ca un aparat radiofrecventa poate face minuni in ceea ce priveste  subtierea taliei, tratarea vergeturilor sau a celulitei, insa cu siguranta nu toata lumea cunoaste toate situatiile in care poate sa fie utila radiofrecventa.

Ei bine, mai intai de toate trebuie mentionat faptul ca radiofrecventa este o modalitate folosita in chirurgia ORL, in chirurgia oncologica, in chirurgia vasculara dar si in remodelarea corporala.

Radiofrecventa reprezinta transferul de unde radio la nivelul zonei care trebuie sa fie tratata prin intermediul unui minielectrod introdus in corp cu ajutorul unui aparat radiofrecventa plasat la suprafata pielii in cazul remodelarii corporale.

Undele radio au rolul de a produce caldura care sa modeleze tesutul, prin topire, prin cicatrizare sau prin necroza, de la un caz la altul. Radiofrecventa se realizeaza prin anestezie locala cu xilina, si este de scurta durata. Procedeul lasa cicatrici de mici dimensiuni si permite o recuperare foarte rapida.

Se spune ca radiofrecventa este indicata in caz de sforait, asa ca din acest motiv radiofrecventa este intalnita in chirurgia ORL pentru tratarea amigdalelor hipertrofice, pentru tratarea polipilor sau pentru tratarea rinitei cronice hipertrofice. In aceste situatii, interventia se realizeaza cu anestezie locala folosind un spray nazal. Pacientii vor simti o senzatie de intepaturi in timpul interventiei.

Radiofrecventa este ideala si pentru ca distruge tumorile mici, iar aici discutam despre tumori hepatice, tumori endocrine, tumori toracice, tumori osoase sau de san. Medicii opteaza pentru aceasta interventie in cazul in care accesul la tumora este dificil din cauza vecinatatii cu vase de sange sau cu alte orice alte structuri importante.

Radiofrecventa este ideala si pentru pacientii care au boli ascunse, iar in cazul acestora interventiile chirurgicale majore sunt dificile. Accesul la tumori in acest caz se face in functie de localizare, fie prin piele, fie laparoscopic, fie percutant, iar formatiunea ajunge sa fie distrusa prin necroza si coagulare. Aici este important de precizat ca prin radiofrecventa se pot trata tumorile care au diametrul maxim de 10 centimetri.

Radiofrecventa este extrem de importanta si datorita faptului ca repara venele. Vormele incipiente de varice se pot trata in doar 30 de minute prin radiofrecventa, iar bolnavii isi pot relua activitatea dupa doar 24 de ore.

Un alt motiv pentru care radiofrecventa este atat de importanta este acela ca ra subtiaza talia, iar aici este important de precizat faptul ca o multime de clinici de infrumusetare folosesc radiofrecventa pentru tratarea celulitei, pentru tratarea vergeturilor si pentru reducerea depozitelor de grasime.

In ceea ce priveste acest aspect, trebuie precizat ca radiofrecventa se aplica in anumite zone ale corpului. Acest procedeu este ideal chiar si pentru intinerirea tenului.

Nu in ultimul rand, trebuie mentionat faptul ca radiofrecventa are o importanta aparte si in ceea ce priveste normalizarea ritmului inimii. Prin radiofrecventa se trateaza artmiile de origine ventruculara si atriala, tahicardiile si flutterul atrial.

Asadar, dupa cum se poate observa, radiofrecventa are un rol extrem de important dat fiind faptul ca este un procedeu care poate sa fie folosit in atat de multe scopuri.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi ciorapii compresivi?

FrumuseteCum alegi ciorapii compresivi?

Ciorapii compresivi sunt o soluție eficientă pentru îmbunătățirea circulației sângelui în picioare și pentru reducerea umflăturilor. Acești ciorapi…
Rochii de seara

BeautyRochii superbe de seara

Rochiile sunt articolele de vestimentatie pe care femeile le adora dat fiind faptul ca atunci cand poarta o…