Sterilizator instrumente Pupinel pentru siguranța manichiurii

0 Shares
0
0
0

Sterilizator instrumente Pupinel pentru siguranța manichiuriiO manichiură bună este un plus excelent pentru orice look. Ești destul de obișnuită cu faptul că o poți face singură acasă cu instrumente sterilizate cu un alcool casnic.

Însă, atunci când mergi la salon, instrumentele trebuie sterilizate într-un dispozitiv special, denumit sterilizator. Un astfel de instrument, poate fi un sterilizator instrumente Pupinel care funcționează în intervalul de temperatură de la 20 de grade С până la 200 de grade С.

Acest dispozitiv este conceput pentru sterilizarea și uscarea instrumentelor și materialelor, permițând tratamentul termic la temperaturi de până la 200 de grade С. Are o unitate de control electronică extrem de ușor de utilizat, care are mai multe moduri standard de sterilizare pentru diferite tipuri de materiale și instrumente.

Sterilizator instrumente Pupinel – Caracteristici

Când mergi la salonul de înfrumusețare pentru a-ți face manichiura, vei găsi totul dezinfectat și sterilizat în prealabil. Această parte a procedurii rămâne în culise pentru noi, dar asta nu înseamnă că procedura nu este de o mare importantă. Instrumentele nu numai că îndepărtează particulele de unghii și piele, ci și microorganisme care trăiesc peste tot, și de aceea, este necesar să se prelucreze instrumentarul.

Neglijarea standardelor sanitare poate duce la boli neplăcute, cum ar fi diverse ciuperci și micoze. De asemenea, cu cele mai mici răni sau zgârieturi, poți prelua o infecție.  În principiul său de funcționare, sterilizatorul instrumente Pupinel seamănă cu un cuptor. În el, instrumentele sunt tratate cu aer cald uscat.

Produsele sunt lăsate la tratamentul cu căldură uscată timp de 1 oră, unde, sub influența temperaturilor ridicate (în intervalul 20 – 200 de grade C), toate microorganismele dăunătoare se usucă și mor. Autoclava sterilizează instrumentele cu aer fierbinte.

Ca urmare, microorganismele mor din cauza temperaturilor ridicate și a ruperii membranelor. În același timp, timpul de procesare este de până la 60 de minute, având un timer reglabil.

Sterilizator instrumente Pupinel – Avantaje

Avantajul sterilizatoarelor uscate este că nu folosesc apă sau abur și nu funcționează sub presiune ridicată. Distribuția uniformă a căldurii este asigurată de un încălzitor și un ventilator, amplasat într-un mod adecvat în camera în sine.

Sterilizatorul instrumente Pupinel este deosebit de potrivit pentru manichiură, pedichiură, coafură, cosmetică, masaj, saloane de tatuaj, cabinete înfrumusețare canină, cabinete veterinare, cabinete medicale umane etc., dar si pentru grădinițe și creșe, deoarece, de multe ori este necesară sterilizarea ustensilelor. Ciclul complet de sterilizare implică încălzirea la o temperatură apropiată de temperatura setată. Sfârșitul procesului este răcirea în interiorul sterilizatorului  închis, până ajunge la temperatura camerei.

Fiecare sterilizator instrumente are propriile sale avantaje și dezavantaje. Totuși, sterilizatorul cu aer uscat nu este la fel de dăunător pentru uneltele metalice precum autoclava cu abur, în care acestea se corodează.

Cu toate acestea, instrumentele nerezistente la căldură nu pot fi sterilizate la căldură uscată, iar prelucrarea durează mult. Autoclava este potrivită pentru materiale din sticlă și silicon, instrumentele mai puțin contondente. Acuratețea procesării instrumentelor depinde de aplicația lor.

Dacă obișnuiești să-ți faci singură manichiura, va fi suficient doar să dezinfectezi instrumentele, dar dacă ești manichiuristă la salonul de înfrumusețare, atunci procesarea este necesară în trei etape: curățare, dezinfectare și sterilizare.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like