Ce trebuie sa stiti despre livrarea unui colet cu plata ramburs?

0 Shares
0
0
0

Ce trebuie sa stiti despre livrarea unui colet cu plata ramburs?Ultimii ani au adus pe piata dezvoltarea unor metode utile si rapide a trimite sau primi diverse bunuri prin firme de curierat rapid intr-un timp real rapid de livrare. Acest lucru vine in ajutorul cetatenilor usurandu-le unele activitati sau rezolvand la timp unele probleme.

Un colet cu plata rambrus reprezinta practic un colet livrat doar conditia ca in momentul ridicarii acesta sa fie platit.

Cum functioneaza aceasta livrare cu ramburs?

Raspunsurile oferite sunt atat pentru destinatar cat si pentru expeditor.

In cazul trimiterii unui colet cu ramburs, expeditorul trebuie sa precizeze suma asteptata si sa intocmeasca o fisa de expediere in care trebuie mentionat ce contine coletul, valoarea reala a bunui si suma de bani asteptata.

Destinatarul la randul lui trebuie sa aiba in vedere ca principala conditie de preluare a coletului este achitarea acestuia in momentul preluarii.

In cazurile in are este selectata livrarea cu deschidere, curierul are obligatia de a asista la deschiderea coletului inainte ca acesta sa fie platit.

Acest serviciu de livrare cu deschiderea coletului este optional si unii clienti prefera acest gen de livrare pentru a inlatura orice indoiala cu privire la produsul primit. Unele produse ar putea fi de calitate indoilenica, alte produse s-ar putea sa nu coincida cu ceea ce s-a comandat initial, sau sa difere din punct de vedere estetic.

Acest serviciu de livrare cu deschidere este potrivit pentru produse care nu necesita conditii aparte de transport.

Nu este permisa in niciun caz verficarea tehnica a unor aparate, sau incercarea punerii lor in functiune, probarea umor haine sau incaltaminte, degustarea unor produse alimentare. Aceasta verificare la deschidere se refera doar la verificarea vizuala a produsului si stabileste daca acesta coincide cu produsul comandat. Verificarea este doar vizuala si nu trebuie sa depaseasca 5 minute.

Optiunea aceasta este achitata intotdeauna de catre expeditor si se poate realiza doar prin intocmirea unei liste cu privire la ce cotnine produsul ambalat.

Revenind la coletele in regim de expediere cu ramburs trebuie amintit faptul ca atunci cand se specifica valoarea rambursului trebuie sa se specifice si cine va suporta cheltuielile de transport si de ramburs.

In caz contar se poate ajunge la probleme de comunicare intre expeditor si destinatar. Presupunand ca cine asteapta un colet cu ramburs in valoare de 100 de lei si deci se asteapta ca suma platita curierului sa fie de 100 de lei, in momentul in care va trebui sa plateasca costul transportului si rambursul s-ar putea ca acesta sa refuze, in ideea ca lucrurile nu stau precum a fost intelegerea, adica el va plati mai mult pentru acel colet.

O buna comunicare stabileste cine si cum plateste contravaloare transportului precum si rambursul.

Exista cazuri cand coletul este refuzat din cauze unei sume mai mari de bani, iar expeditorul va trebui sa plateasca transportul tur-retur, lucru neplacut.

In cazul livrarii cu deschidere destinatarul poate refuza din motive personale coletul, sau din motive lesne de inteles si care privesc asteptarile clientului.

Coletele cu plata ramburs sunt livrate in conditia in care destinatarul plateste suma de bani mentionata pentru a-si ridica acel colet.

Rambursul se intoarce la expeditor si poate sa fie primit de acesta sub doua forme. Cele mai intalnite situatii sunt acelea in care rambursul se intoarce in plic iar in cealalta situatie cand rambursul se poate vira in contul expeditorului. In acest caz expeditorul trebuie sa completeze contul iban personal pentru transferul ulterior al banilor.

Rambursul in plic este cash si revine expeditorului in cateva zile de la expedierea coletului.

In baza unui contract semnat cu clientul firma de curierat este desemnata si imputernicita sa ia banii de la destinatarul coletului pentru a-i inmana expeditoruui.

Returnarea rambursului cash devine o expeditie noua si aceasata va fi tarifata separat.

Plata returnarii rambursului si plata aferenta costului de transport se stabileste inainte de predarea coletului de catre expeditor curierului sau firmei de curierat, astfel incat ambele parti, atat destinatarul cat si expeditorul sa cunoasca preturile reale pe care le vor plati fiecare in functie de intelegere.

Unele servicii suplimentare nu trebuie platite. Acestea se refera la posibilitatea expeditorului de a cere plata la destinatie a expedierilor, cererea de informatii privitoare la statusul comenzii sau verificarea acesteia cu ajutorul AWB-ului.

Clientii care au un contract incheiat cu firma de curierat, in general au prioritate la colectare si livrare in perioade aglomerate.

0 Shares
You May Also Like