De ce copiii dvs. ar trebui sa invete limba engleza cat mai curand posibil?

0 Shares
0
0
0

De ce copiii dvs. ar trebui sa invete limba engleza cat mai curand posibil?
Nu există nici o îndoială – în epoca globalizării și a comunicării interculturale, o cunoaștere bună a limbii engleze reprezintă o necesitate. Engleza este cea mai vorbită limbă din lume, fiind folosită în mare măsură în diplomație, afaceri, turism, educație, știință, hi-tech etc.

Vorbită în 53 de țări ale lumii, engleza este considerată o limbă internațională de comunicare, folosită de sute de milioane de oameni din întreaga lume. Să vorbești fluent limba engleză nu mai reprezintă azi o valoare adăugată, ci o normă care are impact asupra tuturor aspectelor vieții noastre.

Aceste imperative fac ca părinții moderni să fie foarte preocupați de predarea limbii engleze copiilor lor la o vârstă fragedă, pentru rezultate mai consecvente și mai observabile pe viitor.

Engleza pentru copii de vârstă fragedă e atât de importantă?

Studiile recente arată că învățarea limbilor străine de către copii încă din primii ani de viață are un impact imens asupra abilităților lingvistice ale acestora.

Iată câteva dintre avantajele pe care le vor avea copiii dvs. dacă îi veți învăța engleza atunci când vor începe să vorbească și să înțeleagă:

• Cel mai mare avantaj al învățării limbii engleze înainte de vârsta de 10 ani este oportunitatea de a nu vorbi cu accent, astfel – copilul dvs. va vorbi aproape ca vorbitorii nativi. Pe măsură ce îmbătrânim, este mult mai greu să stăpânești o limbă străină cu o pronunție ca nativul.
• Copiii învață limbile în mod natural și absolut inconștient, copiind adulții.
• Învățarea de la o vârstă fragedă este amuzantă și distractivă. Copiii nu se obosesc cu gramatica și reguli. Ei nu se tem de greșeli, astfel, ei se exprimă cu încredere, folosind noi cuvinte și fraze.
• La această vârstă, copiii învață limbi străine prin activități de dezvoltare asemănătoare jocului: cântece, povești, poezii. Învățarea este egală cu bucuria, fiind astfel mult mai eficientă.
• Copiii absorb limbile ca un burete, creierul lor se află în stadiul de dezvoltare și tot ceea ce învață în primii ani de viață li se dă practic fără efort. Pe măsură ce cresc, cu atât mai lente sunt reflexele lor și e nevoie de eforturi mai mari nevoie pentru a învăța noi sarcini.
• Pe lângă beneficiile lingvistice, copiii dobândesc și un set de beneficii psihologice importante: limbile suplimentare îi fac mai inteligenți, mai sociabili, îmbunătățesc abilitățile lor de gândire critică și flexibilitatea minții.
• Când copiii sunt expuși la limbi străine de la o vârstă fragedă, ei își dezvoltă empatie, curiozitatea pentru alte culturi și se pregătesc să se integreze cu ușurință în țările străine și se simt confortabil oriunde s-ar afla.
• Cunoscând cea mai frecvent vorbită limbă la nivel mondial – engleza – de la o vârstă fragedă va însemna și o bază solidă pentru copiii dvs. pentru a avea oportunități educaționale și de muncă mult mai mari.
În zilele noastre există o mulțime de metode și modalități de a face ca învățarea în engleză să fie amuzantă și tentantă pentru copii, dar să nu forțați prea mult lucrurile – învățarea la această vârstă ar trebui să fie plăcută și încurajatoare.

Sperăm că aceste argumente vor stimula motivația dvs. pentru a vă face copiii să înceapă să învețe engleza, cât mai devreme posibil pentru a se bucura de cele mai bune oportunități pe care la sigur le vor avea în viață!

0 Shares
You May Also Like