De ce creste in popularitate incinerarea umana?

0 Shares
0
0
0

De ce creste in popularitate incinerarea umana?In cazul in care nu stiati, in ultimii ani in Romania, numarul persoanelor decedate care au fost incinerate a crescut foarte mult. Exista mai multe motive datorita carora a crescut in popularitate incinerarea umana, iar in continuare puteti afla pe scurt despre ce este vorba.

Asadar, in primul rand, in orasele mari ale tarii de exemplu, s-au tot construit vile si ansambluri rezidentiale la periferie, iar locuri pentru amenajarea unui cimitir nu prea mai sunt. Cimitirele sunt pline de morminte, unii oameni si-au cumparat/rezervat un loc de veci pentru a se asigura ca au locul lor cand vor muri.

Cei care nu au facut acest lucru in timpul vietii, au sanse mari sa fie incinerati din cauza faptului ca, este din ce in ce mai dificil de gasit un loc de veci disponibil, intr-un oras mare.

Apoi, un alt motiv pentru care incinerarea umana creste atat de mult in popularitate, este acela ca decedatul si-a dorit acest lucru. Nu putini au fost cei care au specificat cat se poate de clar ca atunci cand vor muri, vor dori sa fie incinerati si nu ingropati.

Apoi, sa nu uitam de factorul financiar, pentru ca multe familii au ales sa isi incinereze decedatii dat fiind faptul ca incinerarea este mai ieftina in comparatie cu ingroparea decedatilor.

Dupa cum se poate vedea asadar, lucrurile sunt destul de simple, astfel ca indiferent ca discutam despre problema locurilor de veci disponibile, despre ultima dorinta a celor decedati sau despre costul mai mic al incinerarii decat al inhumarii, incinerarea este o procedura care creste din ce in ce mai mult in popularitate.

Daca totul merge in acest ritm, nu ar trebui sa fie nimeni surprins de faptul ca incet dar sigur, incinerarea va deveni mai populara in urmatorii ani, decat inhumarea.

Incinerarea umana cu siguranta se face doar intr-un incinerator 2021, la un crematoriu precum Proignis, care functioneaza legal din toate punctele de vedere. Pentru ca o persoana decedata sa poata fi incinerata aici, este necesar ca familia indoliata sa prezinte certificatul de deces al defunctului, certificatul de imbalsamare. Mai sunt necesare o adeverinta de incinerare si un aviz sanitar pentru transportul decedatului (daca este cazul).

Odata avute aceste documente la dispozitie, cei de la crematoriu pot stabili data si ora la care are loc incinerarea.

Inainte de orice incinerare insa, este foarte important de mentionat ca membrii familiei sau personalul de la crematoriu, indeparteaza bijuteriile si orice dispozitive medicale (cum ar fi stimulatoarele cardiace si stimulatoarele maduvei spinarii) din corpul decedatului.

Ca parte a procesului de incinerare, in mod normal este necesara o declaratie care sa confirme ca nu sunt lasate dispozitive potential periculoase pe corp. Dispozitivele medicale pot exploda in timpul procesului de incinerare, deteriorand crematoriul, precum si ranind personalul.

Incineratorul este proiectat pentru a mentine un singur corp la un moment dat, ceea ce permite ca cenusa fiecarui corp sa fie colectata individual. Incinerarea simultana a mai multor cadavre este ilegala.

In ceea ce priveste procesul de incinerare, acesta de regula dureaza intre 1 si 3 ore, iar timpul depinde de unii factori importanti cum ar fi de exemplu greutatea decedatului, materialul din care este fabricat sicriul de incinerare, etc.

Dupa ce are loc incinerarea, familia indoliata va primi din partea crematoriului o urna cu cenusa (cenusa fiind fina, pentru ca a fost granulata imediat dupa incinerare). Ceea ce va face cu urna, va depinde de fiecare familie in parte. Unii aleg sa raspandeasca in natura cenusa, altii aleg sa ingroape urna. Fiecare procedeaza in functie de cum considera de cuviinta in ceea ce priveste cenusa persoanei dragi.

0 Shares
You May Also Like