De ce este important sa invatam limba engleza?

0 Shares
0
0
0

De ce este important sa invatam limba engleza?

Engleza este o limba oficiala in mai multe state din lume. Se vorbeste oriunde si este inteleasa de majoritatea oamenilor.

Se estimeaza ca numarul de persoane care utilizeaza limba engleza pentru a comunica este de aproximativ 2 miliarde. Mai jos va prezentam cateva motive pentru care este bine sa urmati cursuri de engleza.

Engleza va poate ajuta sa aveti succes in afaceri. Engleza este o limba dominanta in mediul de afaceri si a devenit o necesitate ca oamenii sa poate vorbi limba engleza. Aceasta limba are o foarte mare importanta pe piata mondiala si nu poate fi subestimata.

Invatarea limbii engleze va poate aduce o serie de beneficii importante in viata profesionala.

Invatand engleza aveti acces la informatii noi. Majoritatea filmelor de top la nivel mondial, cartile si muzica sunt facute publice si produse in engleza. Tocmai de aceea daca stiti limba engleza veti putea sa va largiti universul cultural.

Cea mai mare parte a continutului de pe internet se gaseste in limba engleza. Intelegand aceasta limba veti putea avea acces la o foarte mare cantitate de informatii care de multe ori nu sunt accesibile si in limba materna.

Cunoscand limba engleza puteti calatori oriunde in lume. Oamenii care pot intelege limba engleza si care comunica in engleza se descurca aproape perfect in tarile prin care calatoresc chiar si atunci cand engleza nu este limba oficiala a statului in care se afla, pentru ca de cele mai multe ori se vor gasi persoane care sa vorbeasca limba engleza si care sa ajute cu lamuriri si informatii.

Daca doriti sa calatoriti este un lucru esential sa va rezervati camere la hotel, sa comandati mancare la un restaurant sau sa cereti indicatii pentru a putea gasi anumite obiective turistice.

Daca invatati limba engleza puteti avea un trai mai bun si un loc de munca mai bun. Companiile care au furnizoari si clienti international au tot timpul nevoie de angajati care sa comunice bine in limba engleza.

Sunt si locuri de munca pentru care cerintele pentru functii de conducere includ si abilitatea de a vorbi o anumita limba straina si de cele mai multe ori aceasta limba straina este reprezentata de engleza. Astfel, invatarea limbii engleze va sporeste sansele de a obtine un loc de munca bun sau de a avansa in cariera.

Invatarea limbii engleza va ajuta si stima de sine si va ofera o satisfactie personala. Realizarea anumitor progrese si invatarea de lucruri noi confera sentimente de mandrie si satisfactie.

Limba engleza este cea mai importanta din punct de vedere al abilitatii de comunicare fiind cunoscuta cel putin la nivel conversational de baza de aproximativ o treime din populatia globului. Este o limba internationala fara de care nu se poate comunica, nu se poate face comert, este importanta in aviatie, afaceri, informatica, diplomatie, comert, internet, etc.

Metodele utilizate pentru invatarea unei limbi straine s-au perfectionat mult de-a lungul timpului.

Odata cu dezvoltarea tehnologica vechea metoda bazata pe interactiuni directe intre elev si vorbitorii nativi a fost inlocuita cu alte metode ce se bazeaza pe manuale scrise si pe mijloace de reproducere auditiva si multimedia.

0 Shares
You May Also Like