3 Pasi importanti pentru alegerea unei asigurari

0 Shares
0
0
0

3 Pasi importanti pentru alegerea unei asigurariDaca ratingul unei companii de asigurare este substantial mai mare decat media, verifica aceasta companie pe site-urile de specialitate si pe forum-uri. Cu aceste informatii, selecteaza asiguratorii cu cele mai putine plangeri si contacteaza-i direct. Rca auto ieftin poate fi gasit la rcaautoieftin.ro.

Iata cativa dintre primii pasi pentru alegerea unei asigurari:

1.    Gaseste un agent. Daca firmele de asigurare pe care le-ai identificat ca si posibilitati, vand direct catre clienti, poti accesa informatia si poti cumpara asigurarea direct de pe website-ul acestora sau cel putin ii poti contacta si discuta despre termenii asigurarii.

Daca firmele respective isi vand produsele de asigurare printr-o retea de agenti, intreaba-ti prietenii sau familia pe care dintre acestia ii folosesc sau poti verifica din nou, online, agentii care se afla in zona ta.

Cu fiecare contact pe care il ai, trebuie sa specifici detaliile pe care le doresti si sa ceri detalii despre asigurarea pe care ti-ai dori sa o achizitionezi si cere-le sa-ti faca o mica comparatie a modurilor de asigurare si a asigurarilor in sine.

Spune ceva de genul: “Am discutat cu firma respectiva si am ajuns la un pret in jurul sumei de… Dumneavostra sunteti mai buni in acest sens?” Este un mod elegant de abordare si in acelasi timp, se vor tria asiguratorii neseriosi.

2.    Ia orice discount posibil. Asiguratorii ofera o multitudine de discount-uri, incluzand aici rate joase pentru soferi ce conduc putin, retrasi sau pentru vehiculele prevazute cu sisteme de siguranta diverse asa cum ar fi sistemele anti furt, alarmele auto sau centurile de siguranta motorizate.

Daca ai peste 55 de ani, iti poti micsora valoarea Premium cu 10% prin trecerea unui curs de conducere defensiv, in unele cazuri, depinzand de tara. Cand vorbesti cu agentii de asigurare, nu uita sa intrebi despre discount-urile de grup pe care unii asiguratori le ofera membrilor organizatiilor profesionale sau altor grupuri.

Unele companii de asigurare au inceput sa ofere discount-uri de tipul pay-as-you-drive, cu premium-uri legate strict de kilometrajul anual parcurs, cu limita de pana la 19.000 de mile (aproximativ 30.578 km). In multe din aceste programe, vei raporta kilometrajul parcurs online, unui agent, atunci cand asigurarea trebuie schimbata.

3.    Ia in considerare eliminarea unor optiuni din asigurare. Daca esti posesorul unei masini mai vechi, poti elimina acoperirea de coliziune. Daca autovehiculul este cu adevarat foarte vechi, ai putea sa platesti mai mult pe asigurare, decat valoreaza automobilul in sine.

Dar, trebuie totusi sa ai o asigurare, a nu avea una reprezinta o ilegalitate in majoritatea statelor. Orienteaza-te asadar pentru cea mai ieftina asigurare posibila pentru masina ta, asigura-te ca beneficiezi de toate discount-urile si discuta cu agentul de asigurare despre toate optiunile posibile.

Acesta te va sfatui cel mai bine ce sa faci. Trebuie doar sa contactezi firma de asigurari care ti se potriveste si specialistii acesteia, o poti face cautand-o online sau intrebandu-ti prietenii despre firmele cu care acestia lucreaza, acestia vor stii sa-ti spuna si care dintre firmele folosite sunt printre cele mai serioase si mai ieftine.

0 Shares
You May Also Like