De ce este preferata imprimarea digitala a tricourilor?

0 Shares
0
0
0

De ce este preferata imprimarea digitala a tricourilor?Tricouri personalizate prin metoda imprimarii digitale vor deveni mult mai speciale prin amprenta reusita si prin transmiterea mesajului, prin nota personala si prin originalitate, prin rezistenta imprimeului in orice conditii.

Un tricou personalizat, cu avantajele si dezavantajele imprimarii, reprezinta intotdeauna o bucurie speciala, prin autenticitatea realizata doar prin aceasta metoda deosebita, si nu prin imprimeuri in serie.

Imprimarea digitala, numita direct-to-garmet sau direct pe textile, mai pe scurt DTG, este o tehnologie foarte noua. Tricourile se imprima cu o imprimanta industriala.  Imprimarea digitala are un mare avantaj pentru ca poate printa cu circa 16 milioane de culori, putand fi printat doar un singur exemplar.

De aceea poate fi metoda perfecta pentru cei care doresc un singur tricou personalizat. Pentru realizarea unui imprimeu se foloseste o imprimanta specializata cu tehnologie inkjet.

Metoda imprimarii digitale este o metoda aparuta relativ recent, folosind imprimante speciale industriale. Aceste imprimante printeaza cu diferite cerneluri speciale direct pe tesatura, aceste cerneluri fiind absorbite de materialul imprimat.

Rezolutia si viteza imprimantelor industriale a crescut mult in ultimii ani, realizandu-se printuri deosebite. Rezistenta imprimeurilor digitale a inceput sa se apropie de rezistenta imprimeurilor serigrafice, prin faptul ca au fost realizate tratamente realizate cu ajutorul unor utilaje speciale. Apoi foarte importanta este si fixarea termica care se realizeaza dupa imprimare.

Printarea digitala are cateva avantaje importante:

– un prim avantaj este ca se pot printa milioane de culori, fiind perfecta pentru printarea cu multe detalii;

– un al doilea avantaj este acela ca printarea se poate face la cerere imprimandu-se si un singur tricou;

– al treilea avantaj este acela ca timpul de realizare a tricourilor este foarte scurt, circa 10 minute;

– un al patrulea avantaj il reprezinta imprimeul in sine, foarte fin la atingere, cerneala intrand direct in tesatura tricoului;

– nu in ultimul rand, faptul ca se poate imprima orice (poze, imagini, texte, etc.) nefiind nevoie ca sa existe un format special al modelului de imprimat.

Bineinteles ca exista si cateva dezavantaje:

– in primul rand, imprimarea digitala este neprofitabila pentru comenzile foarte mari cu acelasi model;

– in al doilea rand, culorile sunt foarte greu de calibrat, datorita unor multitudini de factori;

– in al treilea rand, nu se recomanda imprimarea pe cusaturi;

– nu in ultimul rand, spalarea necesita mai multa atentie cand se printeaza digital.

Pretul pentru imprimarea digitala variaza foarte mult in functie de diversi factori, cum ar fi marimea imprimeului sau culoarea tricoului. Intotdeauna este mai scumpa imprimarea pe tricouri inchise la culoare, pentru ca este mult mai dificila si presupune totodata imprimarea a doua straturi de cerneala succesiva.

Un alt factor important il reprezinta marimea imprimeului, stiindu-se foarte bine ca cerneala folosita de imprimantele digitale este deosebit de scumpa.

Costul imprimeului creste in functie de marimea sa, dar si de alti factori cum ar fi de exemplu imprimarea fata/verso, culoarea tricoului sau desene pentru acestea din urma fiind necesara imprimarea mai intai a unui substrat alb.

Imprimarea digitala este una dintre metodele de personalizare a tricourilor folosita de firmele specializate.

0 Shares
You May Also Like