Despre bloguri

0 Shares
0
0
0

Eu am impartit blogosfera romaneasca in doua parti inegale:

1- Bloggerii amatori ce nu prea muncesc, nu prea castiga bani, aproape ca sunt muritori de  foame;

2- Bloggerii buni, adica oamenii aia ce muncesc si castiga si bani.

Blogosfera este  invadata de tot mai multi bloggeri amatori ce abia reusesc sa scrie cat de cat romaneste, abia reusesc sa lege doua cuvinte, dar vor sa devina cunoscuti si sa castige bani. Acest gen de bloggeri ce sunt in numar tot mai mare, atunci cand scriu, scriu cu lene, iar articolele lor sunt praf. Abia sunt cititi de familie, nici de prietenii toti. Bloggerii amatori obisnuiesc sa vanda un advertorial cu o suma ce se invarte intre 1 si maxim 7 euro. Bloggerii amatori au obisnuit advertiserii ca sa ofere cat mai putin pe un advertorial. Ce nu stiu advertiserii e ca banii dati unui blogger amator, de la inceputul campaniei pot fi declarati pierduti. Un blog de doi lei si o guma nu are cum sa aduca rezultate. Pana la urma, advertiserii ce se zgarcesc isi merita soarta. S-au obisnuit sa plateasca cat mai putin, dar vor rezultate, frate! E logic ca tot ce e ieftin nu e bun. Niciodata nu o sa gasiti un produs sau serviciu si ieftin, dar si bun.

Trecem mai departe ca sa vorbim putin si despre bloggerii buni ce muncesc mult, castiga mult, sunt invitati la evenimente, uneori se cred prea buni decat sunt. Companiile s-au obisnuit sa colaboreze cu ei doar pentru ca au auzit ca sunt cei mai buni bloggeri si ca pot face minuni. Agentiile s-au obisnuit sa invite aproape aceeasi bloggeri la fiecare eveniment. Probabil ca impreuna impart cascavalul. Rareori sa schimbe formula de atac, chiar daca in Romania sunt foarte multi bloggeri ce chiar se pricep bine la scris, au strans ceva oameni ce le citesc cu placere blogul, dar degeaba, tot nu participa la marile campanii, acolo unde, cum am spus mai in sus, sunt luati in seama aceeasi bloggeri. Asta-i greseala companiilor ce au in ograda oameni mai putin competenti, ca sa nu spun idioti. E bine ca blogosfera romaneasca se afla in plina dezvoltare, tot mai multe companii vor sa colaboreze cu bloggerii. Nu pot sa laud prea mult blogosfera noastra deoarece chiar nu simt nevoia, dar ma resemnez si spun ca orice padure are si uscaturi. Intotdeauna este loc pentru mai bine, vine si randul bloggerilor ce fac treaba buna dar nu sunt bagati in seama, sa fie bagati in seama! Condamn grav bloggerii ce au scris cativa ani, dar pana la urma au renuntat spunand ca blogul nu i-a motivat destul. Am mai spus ca daca tu vrei sa publici doar pentru bani, banii nu prea o sa vina spre tine. Doar prin mult talent si multa pofta de  munca poti sa ajungi acolo unde ti-ai propus. Nimic nu e imposibil atunci cand lupti sa-ti atingi scopul!

Va invit sa vizualizati filmuletul de mai jos, in care Traian Basescu vorbeste putin despre bloguri. Nu stiu daca gandurile sunt ale lui, insa de data asta chiar nu mai abereaza.

0 Shares
You May Also Like