Din ce pietre semipretioase se fac bijuteriile?

0 Shares
0
0
0

Din ce pietre semipretioase se fac bijuteriile

In momentul in care trebuie sa isi completeze tinuta pentru a participa la un anumit eveniment, cu siguranta femeile optand pentru o tinuta eleganta, isi vor dori si bijuterii scumpe si elegante, care sa le ajute sa iasa intr-un mod placut in evidenta.

Tocmai de aceea, doamnele si domnisoarele isi vor indrepta atentia spre bijuterii realizate din cele mai scumpe metale pretioase, cum ar fi de exemplu bijuteriile din aur alb, sau bijuteriile din aur galben.

Trebuie insa mentionat si faptul ca sunt o multime de femei care incetul cu incetul au renuntat la aceste bijuterii, si au inceput sa se orienteze spre bijuterii pietre semipretioase, care cu siguranta vor atrage toate privirile.

Referitor la aceste bijuterii, trebuie mentionat faptul ca Turmalina este un prim cristal semipretios despre care vom discuta, si din care se poate realiza o astfel de bijuterie.

Turmalina este o piatra semipretioasa care este foarte clara dar si dura, si este apreciata datorita varietatii de culori, de la negru si pana la culorile pastel. Se spune despre acest cristal ca atunci cand ajunge la temperatura corpului, emite raze infrarosii, dar are si proprietati electrice, iar in functie de lumina si de unghiul din care bijuteria este privita, piatra isi poate modifica nuanta.

O alta piatra semipretioasa folosita la realizarea acestor bijuterii, este fara indoiala Citrinul, care pe scala Mohs are duritatea de 7, iar aceasta piatra semioretioasa face parte din familia cuartului.

Culoarea acestei pietre semioretioase variaza de la la un galben brun si pana la un galben pal, si are un luciu sticlos. Cele mai multe asemenea pietre se extrag in Brazilia, Madagascar si Spania, iar aceasta piatra este iubita si adorata pentru stralucirea sa aurie.

O alta piatra semipretioasa destul de intalnita la bijuterii, este fara indoiala Zirconul albastru, aceasta fiind si prima piatra semipretioasa cunoscuta de catre oameni.

Cele mai multe asemenea cristale au o nuanta de bleu pastel, insa exista si pietre de acest gen de un bleu intens, insa care se gasesc foarte rar. De cele mai multe ori, zirconul albastru este folosit drept inlocuitor pentru diamant.

Turcoazul este deasemenea o piatra semipretioasa din care se poate realiza o bijuterie, sau din care se pot realiza mai multe bijuterii. Aceasta piatra este inrudica cu lapis lazuli, si este extrasa aproximativ din anul 3000 i.Hr., in Egipt.

Turcoazul are o culoare albastra, precum cerul senin, insa el poate sa prinda si nuante versui, motiv pentru care in zilele noastre designerii o recomanda in monuri de argint. Aceasta piatra semipretioasa are o duritate destul de redusa (5 – 6) pe scara Mohs, asa ca trebuie ingrijita foarte bine pentru a nu se zgaria, si pentru a nu-si pierde stralucirea.

O alta piatra semipretioasa foarte des folosita la realizarea bijuteriilor, este fara indoiala piatra lunii, un cristal semipretios, despre care se spune ca ar armoniza intuitia.

Asadar, acestea ar fi cele mai des folosite pietre semipretioase, pentru realizarea bijuteriilor, pe care femeile de-abia asteapta sa le poata purta in cadrul unui eveniment important la care iau parte.

0 Shares
You May Also Like
Rochii de seara

BeautyRochii superbe de seara

Rochiile sunt articolele de vestimentatie pe care femeile le adora dat fiind faptul ca atunci cand poarta o…