Pompe submersibile – design si functiune

0 Shares
0
0
0

pompa submersibila functionare in sistem hidrofor de 1100wCei care detin un hidrofor stiu foarte bine cat de importante sunt asa-numitele pompe submersibile pentru hidrofor. Daca intampinati probleme cu hidroforul dumneavoastra este posibil sa fie din cauza acestor pompe submersibile pentru hidrofor.

Pompele submersibile sunt acel tip de pompe etansate ermetic, care functioneaza prin apasarea si mai putin prin tragerea apei, in timpul procesului de pompare. O astfel de pompa este capabila sa functioneze in acest mod deoarece, asa cum ii sugereaza si numele, aceasta este complet scufundata in lichidul ce urmeaza a fi pompat.

Acest lucru permite pompei sa fie coborate intr-o groapa adanca, din necesitatea de a rula fara probleme, cum ar fi cavitatia pompei, care poate deteriora piesele mobile prin dezvoltarea bulelor de vapori. Pompele submersibile sunt utilizate intr-o gama variata de aplicatii de uz industrial si comercial.

Design-ul pompelor submersibile

Pompele submersibile pot dispune de o singura faza sau de mai multe. Fiecare faza consta dintr-un motor intr-o carcasa, inchis cu etansari mecanice pentru a preveni scurgerea. Motorul este conectat la un cablu care genereaza energie pentru a-l porni, iar carcasa se extinde la un fel de teava sau furtun care duce la suprafata. Pompele submersibile pot fi conectate la diferite tipuri de conducte, furtunuri flexibile sau fire, in functie de operatie si lichidul ce trebuie pompat.

Carcasa pompei submersibile poate fi alcatuita din diferite tipuri de metale, cum ar fi otelul inoxidabil sau polimeri. Cel mai important aspect al carcasei se refera la faptul ca aceasta este inchisa ermetic. Daca orice lichid s-ar scurge in carcasa, motorul s-ar putea scurt circuita cu usurinta si ar putea necesita costuri de reparatii extrem de ridicate. Unele carcase sunt dotate cu dubla etansare mecanica pentru operatii mai obositoare.

Cablul care alimenteaza motorul este, de obicei, de 15 metri in aplicatiile comerciale si poate fi mult mai lung in aplicatiile industriale cum ar fi puturile de petrol. Multe carcase sunt, de asemenea, prevazute cu un intrerupator flotor, care activeaza motorul automat atunci cand pompa este scufundata in intregime.

Pompele submersibile vin cu diferite puncte tari, atat in ceea ce priveste utilizarea energiei, cat si in privinta vitezei de pompare. Cele mai multe dintre pompele submersibile sunt apreciate ca fiind eficiente pentru o varietate de lichide, insa lichidele mai vascoase la adancimi mai mari ridica probleme de presiune care necesita pompe mai puternice pentru o functionare corespunzatoare. In plus, unele operatii pot prezenta bucatele aleatorii de grohotis si moloz in lichid, de aceea este important sa alegem o pompa submersibila capabila sa manipuleze solidele.

Functiunea pompelor submersibile

Majoritatea pompelor submersibile functioneaza in baza principiului de pompare submersibila electrica. Acest lucru se realizeaza prin scaderea presiunii de curgere, care face sa scada presiunea la fundul putului in care pompa submersibila sta. Motorul unui astfel de sistem este si el proiectat pentru a functiona la temperaturi ridicate si la presiuni foarte mari.

Pentru mai multe detalii cu privire la achizitionarea de pompe submersibile pentru hidrofor intrati pe http://pompe-submersibile.com.ro/.

0 Shares
You May Also Like