Top 5 sfaturi pentru alegerea cadoului pentru copii

0 Shares
0
0
0

Top 5 sfaturi pentru alegerea cadoului pentru copiiDesi pare relativ usor sa gasesti acele cadouri perfecte pentru propriul copil, lucrurile nu stau chiar asa mereu. Asta pentru ca depinde de personalitatea fiecarui copil in parte, de varsta lui, dar si de prietenii pe care micutul si i-a facut.

De cele mai multe ori, copiii isi doresc ceea ce vad la tovarasii de joaca. Daca unul dintre acestia are o masina teleghidata de un anume tip, micutul tau se poate orienta catre aceeasi jucarie.

Mai sunt totusi si copii care pot fi foarte greu de multumit. Pentru ei jucariile nu prezinta o atractie foarte mare, fiind incantati de tot felul de activitati in aer liber, printre care plimbarea pe apa, plimbarea cu avionul, atletismul.

top-5-sfaturi-pentru-alegerea-cadoului-pentru-copiiPoate fi incantat chiar de lumea cartilor, a filmelor, a muzicii, a teatrului… isi poate dori o chitara si/sau lectii de chitara. Totusi, la aceasta varsta copiilor le trebuie impuse anumite limite, lucru necesar pentru educatia lor. De aceea, este necesar sa stii sa te impui si sa-i faci pe plac cu moderatie daca vrei sa nu cresti un rasfatat cu care sa ai mari problem in adolescenta.

5 Sfaturi pentru alegerea cadoului pentru copii

1.    Impune-i regulile!
Daca isi doreste ceva prea scump sau poate ceva periculos pentru el, trebuie sa stii sa spui NU. Chiar daca e posibil sa nu tina cont si sa insiste cu cerintele imposibile, explica-i clar de ce nu ii cumperi ce-si doreste si inchide subiectul. In caz contrar, te vei invata si tu la randul tau sa cedezi, lucru care nu il va ajuta deloc pe viitor.alegerea-cadoului-pentru-copii

2.    Nu acoperi lipsurile!
Nu-ti imagina ca daca ii vei cumpara cele mai scumpe cadouri, vei compensa timpul pe care l-ai petrecut la serviciu in loc sa stai sa te joci cu el. Incearca sa gasesti un echilibru intre viata profesionala si viata personala, pentru a nu-i lipsi pe cei dragi de atentia si prezenta ta.

3.    Nu te justifica!
Atunci cand  cel mica incepe sa planga pentru ca nu-i cumperi masinuta pe care tocmai a vazut-o in vitrina, nu incerca sa-l linistesti aducandu-i argumente peste argumente si promitandu-i ca altadata i-o vei lua. Pana la urma, tu esti parintele si tu decizi, nu trebuie sa-i justifici celui mic la nesfarsit alegerea ta.

4.    Invata-l sa fie responsabil pentru propriile alegeri!
Daca a fost cucerit de o jucarie vazuta la televizor, du-l in magazine sa o vada. Este posibil ca in aceasta situatie sa nu mai fie asa impresionat de ceea ce a vazut si sa renunte la ideea obsesiva de a i se cumpara acea jucarie.

5.    Invata-l sa aprecieze bucuriile simple!
Cadourile si, in general, lucrurile materiale nu sunt nici pe departe singurele lucruri importante in viata. Iar acest lucru trebuie sa il stie si copilul tau. Du-l la plimbare, joaca-te cu el, invata-l poezii si arata-i frumusetea acestor activitati care nu este una de natura materiala.

0 Shares
You May Also Like