Totul despre viata in Nepal

0 Shares
0
0
0

Totul despre viata in NepalFoarte multe persoane se gandesc din ce in ce mai serios sa isi indrepte atentia spre agentia de resurse umande si recrutare straini Jordan River, pentru a le oferi posibilitatea de a lucra in Asia.

In clipa de fata, una dintre cele mai cautate tari din Asia este Nepal, iar in urmatoarele randuri vom discuta putin despre aceasta tara, si veti afla foarte multe lucruri interesante.

Economia Nepalului

Economia Nepalului se afla intr-o stare de slabire. 76% din forta de munca este angajata in agricultura. Desi o mare parte din acel procentaj este retrogradat pentru a lucra mai degraba pentru sustinere decat pentru profit sau export.

Doar 31% din veniturile provinciei Nepal provin din agricultura. Cele mai multe produse agricole sunt orezul, porumbul, trestia de zahar, ceaiul, laptele si bivolul. Munca agricola calificata inca lipseste in Nepal. Turismul este cel mai mare castigator al Nepalului din industria serviciilor, care, in total, ofera 49% din veniturile tarilor.

Nepal importa metale pretioase, masini, petrol si electricitate. Cele mai multe dintre acestea provin din India. Desi China devine din ce in ce mai mult implicata in incercarea de a oferi importuri mai ieftine in Nepal. Venitul pe cap de locuitor in Nepal este de aproximativ 1.000 de dolari. Nu exista niciun sistem de asistenta sociala in Nepal.

Majoritatea strainilor care lucreaza in Nepal sunt fie angajati de companii de ajutor strain, fie de companii private straine.

Imigrare si viata in Nepal Ideea de a emigra si de a trai in Nepal le surade mai multor oameni . In special carora le place in aer liber si traiesc simplu intr-un climat temperat. Cu toate acestea, daca nu sunteti din India, acest lucru poate fi destul de dificil de realizat legal.

Vizele turistice si de afaceri sunt destul de usor disponibile pentru multi oameni. Daca va casatoriti cu un cetatean nepalez, vi se poate acorda si o resedinta de sot. Dar, dupa aceea, nu poate fi obtinut altceva decat un cetatean strain in Nepal. Nu veti avea drepturi de vot si niciun drept de proprietate asupra pamantului.

Sotul dvs. poate detine terenul prin intermediul banilor. Astfel, multi cetateni straini locuiesc pur si simplu in Nepal pana la expirarea vizei de munca sau prin casatorie. O problema enorma in Nepal este diferenta in cultura atat inainte, cat si dupa casatorie.

Multe femei non-nationale care se datoreaza barbatilor nepalezi sunt socate de atitudinea si rolul diferit pe care il joaca odata ce se casatoresc. In mod traditional, locul femeii este in casa si acest lucru poate fi asteptat de indata ce are loc o casatorie.

De asemenea, trebuie luata in considerare lipsa sistemelor de asistenta medicala sau de asistenta sociala daca se are in vedere o sedere permanenta in Nepal. Institutiile medicale nu dispun de echipamente si resurse moderne. Exista, de asemenea, realitatea de a trai intr- o tara care nu dispune de curent electric si apa.

Nu este neobisnuit sa mergeti zile fara sa aveti apa sau electricitate pentru un dus fierbinte. Cu niveluri ridicate de poluare, aceasta nevoie de baza in alte tari poate fi dificil de ajustat in Nepal dupa o perioada indelungata. In sfarsit, exista un impact social si un soc cultural diferit de viata pe termen lung in Nepal.

Multi oameni sunt incantati de sejururi scurte si vacante in Nepal, dar realitatea turismului vs care traiesc in Nepal sunt cu totul diferite. Exista comunitati expat, dar sunt foarte mici in comparatie cu alte tari. Izolarea sociala este o realitate. O atentie deosebita trebuie acordata inainte de a face o mutare permanenta in Nepal.

Locuri de munca in Nepal

Dupa cum s-a scris anterior, economia Nepalului este destul de saraca. Somajul este ridicat, iar locurile de munca regulate nu platesc atat de bine pentru majoritatea nevoilor strainilor. De exemplu nu exista ingrijire medicala suplimentara, nevoi sanitare etc. Angajatii straini capabili pot sa gaseasca mai usor sa obtina locuri de munca in Nepal solicitand locuri de munca in companii straine care lucreaza in Nepal.

De exemplu, companii de inginerie. Intreprinzatorii care au bani sa investeasca vor gasi vize de lucru usor de obtinut. De asemenea, nu veti mai avea nici un sfarsit de oferta a poporului nepalez care va va ajuta sa incepeti.

Cu toate acestea, detinerea unei afaceri in Nepal nu se poate intampla in mod legal. Afacerea dvs. trebuie sa fie inregistrata in afara Nepalului daca nu doriti sa detineti o minoritate a afacerii sau sa fiti un partener tacut.

0 Shares
You May Also Like