Iata tot ce trebuie sa stiti despre estetica dentara

0 Shares
0
0
0

Iata tot ce trebuie sa stiti despre estetica dentaraEstetica dentara isi propune sa restaureze zambetul pacientului printr-o singura sau mai multe proceduri specializate, cum ar fi:

  • Coroane dentare;
  • Injectii dentare;
  • Fatetele dentare;
  • Implanturile dentare;
  • Albire profesionala dentara.

De fapt, cele mai multe persoane care isi doresc imbunatatirea dintilor, opteaza pentru albire si estetica dentara. Materialele moderne folosite frecvent si cu succes in estetica dentara moderna sunt reprezentate de ceramica completa (portelan fara metal) si zirconiu. Acestea sunt estetice, rezistente si in special biocompatibile, imita foarte bine structura naturala a dintilor, indiferent daca vorbim despre smalt sau dentina.

In timp ce stomatologia traditionala se concentreaza asupra igienei orale si prevenirii, diagnosticarii si tratamentului tulburarii orale, estetica dentara se concentreaza pe imbunatatirea aspectului dintilor, gurii si zambetului persoanei. Iar cand gura este parte a fetei, putem vorbi si despre estetica faciala.

Estetica dentara ofera mai multe beneficii reparatorii. De exemplu, umplerea dentara alba, fotopolimerizabila, reprezinta o procedura obisnuita utilizata pentru tratarea dintilor degradati.

Inainte, majoritatea umpluturilor dentare erau realizate din aur, amalgam de argint si alte materiale care au lasat pe dinti vizibile pete de culoare inchisa. In prezent, umpluturile dentare pot fi incluse in categoria cosmeticelor dentare, deoarece puteti alege intre umpluturi din portelan (inlay) sau materiale compozite care se potrivesc perfect culorii dintilor dvs., mentinand aspectul zonelor naturale si zambetului.

Multi oameni inlocuiesc umpluturile vechi cu cele mai noi, de culoarea dintilor, pentru a imbunatati aspectul protezelor.

Coroane dentare – reprezinta piese protetice in scopul acoperirii (dresarii) dintilor fie din motive estetice, fie prin protejarea lor. In clinicile renumite, coroanele dentare sunt fabricate cu roboti, prin utilizarea tehnologiei CAD / CAM (roboti dentari) din materiale de calitate cum ar fi portelanul complet (E-max, litiu-disilicat sau feldspat) sau zirconiu.

Inlay-uri – reprezinta reconstructii dentare de precizie micronica care completeaza zonele lipsa dintr-o coroana dinte laterala (premolar sau molar). Ele sunt denumite in mod obisnuit “umpluturi din portelan”, fiind fabricate din ceramica completa, cu roboti dentari (sisteme cad / cam).

Ele sunt mult superioare unei umpluturi clasice din rasini compozite si, prin urmare, un pret de inlay va fi mai mare. Pe termen lung, datorita rezistentei cel putin triple fata de umplerea obisnuita, inlay-urile se dovedesc a fi o solutie economica.

Ele restabilesc in mod exceptional estetica dintelui natural datorita varietatii de culori a cuburilor de portelan din care sunt forate robotic cu tehnologia CEREC si inLab. Pregatirea dintilor este speciala, efectuata de medici sub microscop sau cu zoom, cu instrumente de inalta finete.

Fatetele – reprezinta o acoperire partiala a partii vizibile a dintilor anteriori (vestibulara), realizata din portelan dentar de inalta clasa, cu scopul de a imbunatati un dinte sau o mai multa estetica a dintilor, fie ca sunt structurale (cioplite, cioplite, decazute etc.) cu pete, intunecate etc.). Putem sa le semanam cu “cochilii” sau “unghiile artificiale” care se lipesc de tesuturile naturale cu un adeziv.

Ele prezinta grosimi diferite in functie de situatia clinica si de portelanul din care sunt fabricate. In clinicile de renume acestea sunt fabricate robotic si individualizate manual, astfel incat estetica pacientului se va schimba intr-un mod pozitiv, facandu-l cel putin cu 5-8 ani mai tanar.

Trebuie sa ne amintim ca fatetele dentare nu sunt potrivite pentru toata lumea si, prin urmare, decizia va fi luata numai dupa un consult clinic aprofundat, efectuat de specialistii in domeniul esteticii dentare. Pretul de inlay este conditionat de calitatea portelanului, tehnologia de fabricatie si de perioada de executie.

Albirea dentara cu laser – metoda cea mai putin invaziva de albire a dintilor. Complet diferit de albirea cu lampa de fotopolimerizare, din pacate, adesea promovata ca albire cu laser, albirea efectuata prin utilizarea energiei luminoase concentrate monocrome aduce avantaje clare: datorita activarii cu laser smaltul este rapid patruns de substanta de albire, astfel incat contactul dintre acesta si gelul de albire va fi scurt.

De fapt, si dupa gradul de “daunatoritate” sau “invazivitate” al albinarii dentare consta tocmai in timpul de contact pe care il are acest gel chimic (peroxid de carbamida) cu smaltul dentar. Procedura de albire dentara cu laser este rapida si confortabila, chiar daca pretul albinelor dentare este putin mai mare. Si un alt detaliu, albirea cu laser dureaza mult mai mult decat abordarea clasica,

0 Shares
You May Also Like