Stilul minimalist sfaturi de decorare dormitor

0 Shares
0
0
0

Daca imbratisati o viziune “mai putin este mai mult”, daca simplitatea va calmeaza, daca nu ati inteles niciodata cu adevarat atractia ciorapilor, acceosriilor ornamentate, modelelor supradimensionate sau schemelor de culoare salbatica, atunci in mod evident va va placea stilul minimalist de decorare.

In ciuda unei conceptii gresite, minimalismul nu trebuie sa insemne o camera sumbra, lipsita de viata, colorata doar in alb si negru. Acest stil de decorare inseamna pur si simplu decorarea pentru cele mai importante functii si eliminarea a ceea ce este inutil.

Daca aveti nevoie de alte dovezi ca dormitorul minimalist poate fi frumos, atunci veti descoperi cateva argumente in cele ce urmeaza.

Cand vine vorba de mobilarea dormitorului minimalist, exista un element care defineste exact stilul: un pat de platforma. Aceasta nu este o tema de decorare care functioneaza bine cu canopies elaborate, paturi cu sa, cu patru postere sau alte stiluri de mobilier mai ornamentate.

Un cadru simplu de platforma, de multe ori in negru – desi alte culori sunt la fel de atractive – acoperit cu lenjerie de culoare solida este un semn distinctiv al dormitorului minimalist. Veti gasi, de asemenea, rar un panou mare sau elaborat; frecvent, nu exista nici un panou.

Si in conformitate cu stilul este mai putin-este-mai simt, nu ar trebui sa existe o abundenta de arunca perne, shams sau alte suplimente de pat. O pereche de perne aruncate este de ajuns.

Spatiu deschis

Intr-o camera minimalista, un perete gol nu este o problema. De fapt, avand o multime de spatiu deschis, va ajuta sa pastrati aspectul curat, rationalizat si nefondat. Asta nu inseamna ca fiecare perete trebuie sa fie gol, doar ca nu este nevoie sa atarne cat mai multe poze ca dsi in diferite alte stiluri de decorare.

Paleta limitata

Multi oameni cred ca decorul minimalist este sinonim cu o paleta neagra, alba si gri. In timp ce acestea sunt fara indoiala culori foarte populare in acest stil, este perfect bine sa utilizati alte culori, daca aceasta este preferinta dvs.

Cheia este aceea de a mentine paleta foarte simpla – aceasta nu este tema pentru o revolta de stralucire, un amestec de pasteluri sau orice combinatie de culori care depaseste una sau doua nuante.

In general, neutronii functioneaza cel mai bine pentru aspectul minimalist, impreuna cu intunericul moody, nuantele de culoare alba sau mijlocie. Aspectul subtil al acestor culori pastreaza camera senina.

Curata liniile

Mobilierul care functioneaza cel mai bine intr-un dormitor minimalist este special ales de la cel mai bun magazin de mobila, Mobchicboutique.ro, si are linii elegante si curate. Ornamentele, curbele si detaliile sunt cel mai bine lasat la alte teme de decorare.

Micile atingeri de impact

In timp ce stilul minimalist este curat si simplu, asta nu inseamna ca nu exista loc pentru model sau lucrari de arta. Cheia este de a pastra aceste elemente sub control.

Cand lucrati cu modelul, alegeti modele cu o paleta foarte limitata si o structura destul de simpla – nu florale mari, amprente mici, agitate, teme globale extravagante sau orice altceva care striga pentru atentie.

Mai important, pastrati modelul continut doar in cateva zone din camera – stilul minimalist se bazeaza in principal pe blocuri de culoare solide pentru simtul sau linistit. In ceea ce priveste opera de arta, este suficienta o singura bucata mare atarnata pe perete, atata timp cat bucata este bine aleasa.

Echilibru

Minimalismul este despre armonie. Aceasta inseamna o atentie deosebita la scara; nici un mobilier prea mare intr-o camera mica sau, dimpotriva, mici piese care se simt pierdute intr-un spatiu mare.

De asemenea, inseamna pastrarea echilibrata a mobilierului – in timp ce nu este nevoie sa va aranjati mobilierul si decorul in mod simetric ca dormitorul prezentat aici, doriti sa pastrati aspectul general aranjat in mod uniform, astfel incat ochiul sa se miste usor prin spatiu. Cand aspectul unui spatiu este echilibrat, senzatia este calma si controlata – ambele marci de stil minimalist.

Asadar, acestea sunt cateva lucruri interesante pe care ar fi indicat sa le cunoasteti in conditiile in care intentionati sa va decorati dormitorul in stilul minimalist.

Puteti sa va alegeti obiectele de mobilier pentru un decor minimalist de la cel mai bun magazin de mobila, Mobchicboutique.ro, iar dormitorul dvs. va arata cu siguranta spectaculos.

0 Shares
You May Also Like