De asemenea, daca acest domeniu va pasioneaza puteti sa accesati sa va perfectionati alegand cursul de apicultor de pe Cursuriautorizate.eu.
- Albina de miere a existat si acum milioane de ani.
- Albinele de miere, stiintific, de asemenea, cunoscute sub numele de Apis mellifera, care inseamna “albina care transporta miere”, sunt ecologice si sunt vitale ca polenizatori.
- Este singura insecta care produce alimente consumabile de om.
- Mierea este singura hrana care include toate substantele necesare sustinerii vietii, inclusiv enzimele, vitaminele, mineralele si apa; si este singurul aliment care contine “pinocembrin”.
- Albinele au 6 picioare, 2 ochi compusi din mii de lentile mici, 3 ochi simpli pe partea de sus a capului, 2 perechi de aripi, o punga de nectar si un stomac .
- Abilitatile lor olfactive exceptionale includ semnale de recunoastere a rudelor, comunicare sociala in stup si recunoasterea mirosului pentru gasirea alimentelor. Simtul lor olfactiv este atat de precis incat ar putea diferentia sute de soiuri florale diferite si sa spuna daca o floare poarta polen sau nectar de la cativa metri distanta.
- Aripile albinelor se misca foarte repede, cu aproximativ 200 de batai pe secunda. O albina de miere poate zbura pana la sase mile.
- Albinele obisnuiti produca numai o lingurita de miere in timpul vietii. Acest fapt nu te face sa iubesti fiecare picatura de miere?
- Un stup de albine va zbura 90.000 mile, echivalentul a trei orbite in jurul pamantului, pentru a colecta 1 kg de miere.
- Este nevoie de o uncie de miere pentru a alimenta zborul albinelor in intreaga lume.
- O albina de miere viziteaza 50-100 de flori in timpul unei excursii de colectare.
- Creierul albinelor are forma ovala si numai dimensiunea unei seminte de susan dar are o capacitate remarcabila de a-si aminti amanunte.
- O colonie de albine consta in 20.000-60.000 albine si o regina. Albinele de miere sunt de sex feminin, traiesc timp de aproximativ 6 saptamani si fac toata munca.
- Regina albina poate trai pana la 5 ani si rolul ei este sa umple stupul cu oua. Ea depune pana la 2500 de oua pe zi.
- Mai mari decat albinele muncitorilor, viespele nu fac deloc miere. Tot ce fac este sa se imperecheze.
- Fiecare colonie de albine are un miros unic pentru identificarea membrilor.
- Numai albinele ataca, si numai daca se simt amenintate. Reginele nu parasesc stupul pentru a-l apara. Se estimeaza ca 1100 de intepaturi de albine trebuie sa fie fatale.
- Albinele lucratorilor produc fagure de miere care cuprinde celule in forma de hexagon.
- Albinele de miere comunica intre ele prin dans.
- In timpul iernii, albinele miere se hranesc cu mierea pe care au colectat-o in lunile mai calde. Ele formeaza o bariera in stupul lor pentru a pastra regina si ouale ei calde.