20 de lucruri despre apicultura si albine

0 Shares
0
0
0

20 de lucruri despre apicultura si albineAtat de multe posibilitati de vindecare si de promovare a sanatatii pentru oameni incep cu aceasta creatura putin ocupata. Pe masura ce cititi urmatoarele 20 de lucruri despre albinele de miere, veti fi atat de entuziasmati, de abilitatile ei extraordinare.

De asemenea, daca acest domeniu va pasioneaza puteti sa accesati sa va perfectionati alegand cursul de apicultor de pe Cursuriautorizate.eu.

 1. Albina de miere a existat si acum milioane de ani.
 2. Albinele de miere, stiintific, de asemenea, cunoscute sub numele de Apis mellifera, care inseamna “albina care transporta miere”, sunt ecologice si sunt vitale ca polenizatori.
 3. Este singura insecta care produce alimente consumabile de om.
 4. Mierea este singura hrana care include toate substantele necesare sustinerii vietii, inclusiv enzimele, vitaminele, mineralele si apa; si este singurul aliment care contine “pinocembrin”.
 5. Albinele au 6 picioare, 2 ochi compusi din mii de lentile mici, 3 ochi simpli pe partea de sus a capului, 2 perechi de aripi, o punga de nectar si un stomac .
 6. Abilitatile lor olfactive exceptionale includ semnale de recunoastere a rudelor, comunicare sociala in stup si recunoasterea mirosului pentru gasirea alimentelor. Simtul lor olfactiv este atat de precis incat ar putea diferentia sute de soiuri florale diferite si sa spuna daca o floare poarta polen sau nectar de la cativa metri distanta.
 7. Aripile albinelor se misca foarte repede, cu aproximativ 200 de batai pe secunda. O albina de miere poate zbura pana la sase mile.
 8. Albinele obisnuiti produca numai o lingurita de miere in timpul vietii. Acest fapt nu te face sa iubesti fiecare picatura de miere?
 9. Un stup de albine va zbura 90.000 mile, echivalentul a trei orbite in jurul pamantului, pentru a colecta 1 kg de miere.
 10. Este nevoie de o uncie de miere pentru a alimenta zborul albinelor in intreaga lume.
 11. O albina de miere viziteaza 50-100 de flori in timpul unei excursii de colectare.
 12. Creierul albinelor are forma ovala si numai dimensiunea unei seminte de susan dar are o capacitate remarcabila de a-si aminti amanunte.
 13. O colonie de albine consta in 20.000-60.000 albine si o regina. Albinele de miere sunt de sex feminin, traiesc timp de aproximativ 6 saptamani si fac toata munca.
 14. Regina albina poate trai pana la 5 ani si rolul ei este sa umple stupul cu oua. Ea depune pana la 2500 de oua pe zi.
 15. Mai mari decat albinele muncitorilor, viespele nu fac deloc miere. Tot ce fac este sa se imperecheze.
 16. Fiecare colonie de albine are un miros unic pentru identificarea membrilor.
 17. Numai albinele ataca, si numai daca se simt amenintate. Reginele nu parasesc stupul pentru a-l apara. Se estimeaza ca 1100 de intepaturi de albine trebuie sa fie fatale.
 18. Albinele lucratorilor produc fagure de miere care cuprinde celule in forma de hexagon.
 19. Albinele de miere comunica intre ele prin dans.
 20. In timpul iernii, albinele miere se hranesc cu mierea pe care au colectat-o ​​in lunile mai calde. Ele formeaza o bariera in stupul lor pentru a pastra regina si ouale ei calde.

 

 

0 Shares
You May Also Like
Cauzele poluarii mediului

NaturaCauzele poluarii mediului

Poluarea mediului a existat de secole, dar a inceput sa fie semnificativa numai in urma revolutiei industriale din…