Agentii de albire – durata tratamentului si efecte adverse

0 Shares
0
0
0

Agentii de albire – durata tratamentului si efecte adversePastele de dinti cu agenti abrazivi pentru indepartarea petelor dentare, nu mai sunt atat de abrazive pe cat erau la aparitia lor, dar afirmatiile ca pot albi dintii sunt indoielnice, declara un medic londonez. Cauti benzi pentru albirea dintilor? Intra pe SmileBright.ro.

Unele dintre acestea contin peroxid de hidrogen, dar concentratia acestei substante este atat de mica si in acelasi timp instabila pana in momentul in care folosesti efectiv pasta, incat efectul este minim, de cele mai multe ori.

Cu toate astea, tehnicile de albire, pot fi foarte eficiente, iar ingrijorarile acumulate in timp, despre posibile efecte adverse, au inceput sa dispara. Kit-urile de albire profesionale precum si tratamentele de albire cu ajutorul laser-ului, efectuate la cabinetul medicului stomatolog, au capacitatea de a albi dintii, considerabil, cu pana la 11 nuante de alb.

Diferenta consta in faptul ca tratamentul cu laser este mult mai rapid (o sedinta sau 2 la cabinet), in timp ce kit-urile de albire trebuie folosite pe o perioada de pana la 2 saptamani.

Exista foarte putine semnale evidente, care sa vina in sprijinul ingrijorarilor in ceea ce priveste efectele adverse ale peroxidului de hidrogen, cum ca acesta ar putea ajuta la demineralizarea dintilor, slabindu-i in timp.

Unii cercetatori de asemenea, au declarat ca peroxidul de hidrogen poate fi cangerigen, dar nu s-a ajuns la nici un fel de concluzie stiintifica, in acest sens. Singurele efecte adverse care pot aparea, sunt o sesibilitate crescuta a dintilor pe perioada tratamentului si o iritare la nivelul gingiilor, care poate crea putin disconfort, pentru anumite persoane.

In afara de asta, nu s-au observat pana in momentul de fata, nici un fel de alte efecte adverse sau cel putin pacientii nu au raportat acest lucru.

Pe de alta parte, medicii stomatologi lucreaza la cabinet cu substante de concentratie mult mai mare si de aceea trebuie sa faca tratamentele cu grija. Numai acele substante (cele de concentratie foarte mare), au intr-adevar capacitatea sa afecteze gingiile si dintii, daca acestia sunt expusi o perioada mai mare de timp la contactul cu substanta respectiva.

Medicii stomatologi, stiu insa exact cum si cat timp sa aplice substantele profesionale de albire, asa ca nu trebuie sa va faceti griji.

Cu toate astea, tehnicile de albire, fie ele aplicabile la domiciliu (kit-uri de albire) sau efectuate profesional la cabinet, nu functioneaza pentru oricine. Exista un mic procentaj de persoane la nivel global, care nu inregistreaza aceleasi efecte pozitive sau cel putin, nu se pot bucura de acestea intr-un timp atat de scurt.

Aceste persoane, au in general si alte probleme cu dantura, fiind necesare alte tratamente inainte de albirea propriu-zisa. De asemenea, persoanele care au smaltul foarte subtire sau care au gingii in retragere (din cauza varstei), nu vor putea observa aceleasi efecte, albirea va functiona numai pe anumite portiuni dentare.

La fel si in cazul persoanelor care au luat antibiotice puternice, pe perioade lungi, in special tetraciclina. Acest antibiotic, luat cu precadere in timpul adolescentei, are capacitatea de a pata aproape iremediabil dintii, care la acea varsta nu s-au format complet.

0 Shares
You May Also Like