Avizare si autorizare securitate la incendiu

0 Shares
0
0
0

Avizare si autorizare securitate la incendiuMai intai de toate, trebuie sa mentionam faptul ca avizele si autorizatiile de securitate la incendiu, sunt emise de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU), in baza documentatiei care a fost intocmita in conformitate cu OMAI 129/2016.

Un prim amanunt foarte interesant, este acela ca o obtinere autorizatie psi este posibila numai dupa implementarea masurilor care sunt prevazute in avizul de securitate la incendiu.

In urma HG nr. 571/2016, s-a stabilit faptul ca anumite cladiri au nevoie neaparat de avizare sau de autorizare securitate la incendiu, iar in continuarea acestui articol vom aminti toate cladirile care se afla in aceasta situatie.

In primul rand, trebuie mentionat faptul ca de o asemenea autorizatie au nevoie toate cladirile in care se desfasoara activitati de comerti, care au aria desfasurata de cel putin 600 de mp, daca nu chiar mai mult.

Tot in aceasta situatie se impune obtinerea unei autorizatii psi, daca spatiul amenajat in acest scop, este situate intr-o cladire de locuit colectiva, iar suprafata sa este de cel putin 200 de mp.

Cladirile destinate invatamantului, sau cazarii ori supravegherii sau ingrijirii persoanelor fara adapost, a persoanelor cu dizabilitati sau a elevilor, a studentilor sau a prescolarilor, au si ele nevoie de obtinerea autorizatiei psi din partea isu, in cel mai scurt timp posibil.

Cladirile care sunt folosite cu scopul de ingrijire a sanatatii, sau cu spitalizare continua, indiferent ca discutam aici despre dispensare sau despre policlinici, in conditiile in care aria desfasurata este mai mare sau cel putin egala cu 600 de mp, au nevoie urgenta de obtinerea unei autorizatii psi.

Autogarile, aerogarile si garile, care au o suprafata de cel putin 600 de mp, daca nu chiar mai mare, au si ele nevoie urgenta de obtinerea unei autorizatii psi.

Deasemenea, de astfel de autorizatie psi obtinuta de la isu, au nevoie si acele cladiri care au ca si destiantie de folosita cultura, in cazul in care aria desfasurata este de cel putin 600 de mp, daca nu chiar mai mare.

Parcarile care au tot timpul mai mult de 10 autoturisme parcate, sau service-urile auto in care sunt tinute mai mult de 10 masini in acelasi timp, au si ele nevoie rapida de o autorizatie de functionare din partea isu.

Centrele de agrement, mai ales cele prevazute cu servicii de relaxare, cu piscine interioare, sau cu intretinere corporala, au si ele nevoie de obtinerea unei autorizatii psi cat mai rapid, pentru a mai putea sa isi desfasoare activitatea in continuare.

Deasemenea, pensiunile, hotelurile, motelurile sau hostelurile, care au mai mult de 8 camere, si care pot sa primeasca in acelasi timp mai mult de 16 persoane, au si ele nevoie de o autorizatie psi, pentru a putea sa functioneaze in continuare.

Pana si magazinele alimentare au nevoie de o autorizatie psi obtinuta de la isu, in conditiile in care aria desfasurata este mai mare, sau cel putin egala cu 200 de mp.

Ei bine, aceste autorizatii sunt extrem de importante, ele fiind emise de catre ISU, si avand va obiectiv, respectarea tuturor masurilor de securitate la incendiu.

0 Shares
You May Also Like