SEO, in acronimul sau in english Search Engine Optimization, este executarea unei serii de actiuni de optimizare a continutului (CONTENT SEO), optimizarea site-ului tau (SEO on-page) si realizarea de link-uri de pe alte site-uri (linkbuilding), cu obiectivul principal de a ne imbunatati pozitia in motoarele de cautare, pentru anumiti termeni de cautare, pentru a creste traficul catre site-ul nostru. Vezi aici cuvinte cheie in seo.
Cu toate acestea, beneficiile SEO merg mai departe decat sa apara in pozitiile de top. O buna pozitionare SEO are un impact direct asupra succesului strategiei tale de marketing, atat online, cat si offline, deoarece site-ul tau este vitrina digitala pentru produsele sau serviciile tale.
Pozitionarea site-ului in pozitiile de top va creste vizibilitatea afacerii tale prin atragerea unui trafic mai mare pe web, crescand probabilitatea de a obtine mai multe vanzari sau conversii. In plus, o parte din SEO on-page, optimizare web, consta in actiuni care afecteaza viteza de incarcare si gradul de utilizare, facandu-l mai rapid, mai accesibil si mai atractiv. Cu aceasta reusim sa maximizam sansele ca dumneavoastra sa va atingeti obiectivele de vanzari si de conversie.
Avand un site web optimizat va va permite sa atingeti mai bine obiectivele de conversie, economisind timp si bani pe termen lung. Daca inca nu esti convins, iti aratam beneficii ale pozitionarii SEO si dezavantajele sale.
Principalele avantaje ale SEO pe site-ul dvs.:
- Rentabilitate ridicata a investitiilor
Unul dintre principalele beneficii ale SEO este de a oferi un randament ridicat al investitiilor, in comparatie cu alte forme de promovare in motoarele de cautare, cum ar fi Google Adwords. Faptul ca site-ul nostru apare organic in Google nu implica niciun cost, in afara de serviciul profesionistului SEO si derivatul crearii de continut bun pentru a pozitiona.
Una dintre principalele diferente dintre SEO si SEM, este ca nu trebuie sa platim Google pentru a aparea in rezultatele cautarii.
Pe de alta parte, costul sau este independent de volumul de trafic pe care reusiti sa il aduceti pe site-ul dvs. De exemplu, daca faceti o campanie in Google Ad (fostul Google Adwords), veti plati pentru fiecare click facut pe anunt, prin urmare, fiecare persoana care va acceseaza site-ul va avea un cost, in timp ce cu pozitionarea SEO veti avea intotdeauna costuri stabile, indiferent de numarul de utilizatori care ajung pe site-ul dvs.
In plus, cuvintele care genereaza un volum mare de cautari, au de obicei oferte mari, mai ales daca sunt cuvinte cheie de afaceri, generand astfel costuri foarte mari de campanie, pe care multe companii nu le pot mentine pe termen lung.
Un alt beneficiu al SEO legat de profitabilitatea acestuia este nelimitarea traficului, nici a timpului, asa cum se intampla in campaniile AdWords, intrucat in aceasta din urma, din momentul in care bugetul se epuizeaza sau termini perioada campaniei, nu mai apari in motoarele de cautare si in consecinta web-ul trebuie sa primeasca trafic.
- Pozitionarea pe termen lung
Unul dintre avantajele SEO este ca este o strategie de marketing digital pe termen lung. Daca reusim sa avem o pozitionare SEO buna, incarcam periodic continut optimizat pe web si efectuam o mica intretinere.