Care sunt caracteristicile unui set pensule machiaj de calitate?

0 Shares
0
0
0

Pensulele de machiaj sunt o prezenta constanta in trusele profesionale de machiaj. Acestea fac parte din seria de instrumente in absenta carora rezultatul aplicarii produselor de machiaj nu mai este cel dorit. Dincolo de beneficiile utilizarii lor si usurinta cu care iti poti defini perfect chipul, trebuie sa tii cont de o serie de criterii.

Acest ghid se adreseaza celor care sunt in cautarea unui set pensule machiaj profesional, astfel incat achizitia sa fie una satisfacatoare, de durata.

Parul din care sunt confectionate

Partea cea mai importanta a unei pensule vizeaza parul acesteia, componenta cu ajutorul careia se aplica produsul si care intra in contact cu pielea fetei. Exista o sumedenie de optiuni la acest capitol, optiuni care corespund cu bugete la fel de diverse.

Este de la sine inteles ca cele mai scumpe pensule sunt cele din par natural, mai precis cel de veverita albastra. Alternativa mai accesibila a parului natural este cel sintetic, o alegere ce se dovedeste a fi inspirata mai ales atunci cand producatorul/distribuitorul este un nume sonor in industria machiajului.

Rezistenta

Nu iti vei dori sa vezi fire de par ce raman in urma folosirii pensului de machiaj. Faptul ca acesti peri cad reprezinta un mare inconvenient pentru orice tip de pensula.

In plus, pensulele de machiaj se intretin conform unui ritual de igienizare. Atunci cand este respectat, firele de par nu isi vor pierde din fermitate in urma spalarii. De aici iti vei da seama de rezistenta si calitatea a ceea ce ai cumparat.

Ideal ar fi sa cureti pensulele conform instructiunilor cu care vin insotite. Maniera deficitara de intretinere poate duce rapid la deteriorarea pensulei, aceasta ajungand in imposibilitatea de a mai putea fi folosita.

Comoditate si stil practic

Scopul ramane acelasi de fiecare data – de a aplica cat mai eficient produsul. Asadar, ia in considerare manerul pensulei, care ar trebui sa fie mai lung, astfel incat sa ai parte de usurinta la folosire, fara a avea contact cu fata. In plus, parul pensulei trebuie sa fie moale, sa confere o senzatie placuta la atingere.

Tipul de machiaj realizat trebuie sa coreleze cu tipul de pensule folosite

Selectia unui set pensule machiaj inseamna stabilirea modului in care acestea se vor folosi. Seturile semi-profesionale sunt ideale in cazul incepatoarelor, acestea putandu-si imbunatati tehnicile de machiaj fara a investi multi bani in aceste ustensile.

Este o practica frecventa, insa eronata, alegerea unui set pensule machiaj foarte costisitor, atunci cand experienta lipseste cu desavarsire.

De asemenea, trebuie sa se tina seama de tipul de machiaj executat. Astfel, pensulele din par sintetic sunt alegeri potrivite pentru produsele lichide sau tip cremos.

Ele nu vor retine particule de produs intre firele de par. Pe de alta parte, pensulele din par natural sunt recomandate in cazul pudrelor si a substantelor pulbere.

Nu in ultimul rand, iti vei dori pensule care sa iti ofere precizie, cat si flexibilitate in utilizare. Astfel, stiind exact ce astepari ai, nu poti alege decat un set la pret corect ce corepunde necesitatilor tale. Un punct de plecare este pandera.ro, locul din care poti incepe cautarile.

0 Shares
You May Also Like
Rochii de seara

BeautyRochii superbe de seara

Rochiile sunt articolele de vestimentatie pe care femeile le adora dat fiind faptul ca atunci cand poarta o…