Avantajele oferite de casele de amanet

0 Shares
0
0
0

Ati ajuns intr-un moment in care aveti nevoie urgenta de bani si nu gasiti nicio solutie imediata pentru a face rost de ei? Nici prietenii, nici familia nu va pot da o mana de ajutor, iar un imprumut bancar nu este tocmai solutia potrivita in acel moment?

Pentru aceasta este bine sa stiti ca exista o solutie pe care noi am identificat-o ca fiind potrivita in numeroase cazuri. Astfel, cu ajutorul caselor de amanet va puteti rezolva problemele financiare mai repede decat v-ati fi asteptat, iar la final veti realiza ca aceasta solutie are numeroase avantaje de care puteti beneficia oricand.

De obicei, casele de amanet primesc obiecte de valoare precum bijuteriile din aur, insa perimetrul a fost extins si astfel a ajuns sa existe pe piata chiar si case de amanet autoturisme care iau ca garantie in vederea imprumutului vehicule de diverse tipuri.

Asadar, daca detineti un automobil pe care sunteti dispus sa il puneti ca garantie pentru a obtine banii de care aveti nevoie e bine sa stiti ca exista si aceasta solutie.

Inainte de semnarea contractului este bine, insa, sa cunoasteti cateva informatii esentiale despre ce inseamna un astfel de imprumut cu tot ceea ce implica el.

In primul rand vom raspunde la intrebarea „Ce reprezinta garantia sau gajul?” Garantia sau gajul este un contract prin care persoana care imprumuta sau creditorul primeste un obiect pentru a-si asigura o creanta sau un credit. Un autoturism poate reprezenta un astfel de obiect care serveste drept garantie pentru o institutie de credit, o banca etc.

In acest caz, proprietarul nu poate vinde autovehiculul respectiv pana in momentul ridicarii garantiei sau daca nu are acordul celui care a acordat creditul.

De exemplu, va puteti pune masina ca gaj pentru a achizitiona un imobil sau un alt vehicul pentru care nu aveti momentan suma de bani necesara. Cu ajutorul imprumutului pe care vi-l ofera casa de amanet ca urmare a depunerii garantiei puteti avea casa sau masina dorita in cativa pasi simpli, fara sa va complicati cu alte credite sau drumuri pe la banci.

Masina data spre garantie poate fi recuperata in termenul stabilit prin contract, iar in cazul in care nu beneficiati in acel termen de banii necesari, termenul se poate prelungi prin achitarea unei dobanzi suplimentare stabilite cu creditorul in momentul incheierii contractului.

Este foarte important sa cititi cu atentie contractul pe care il semnati, deoarece exista si creditori care nu ofera transparenta totala. Din acest punct de vedere, noi va asiguram de toata transparenta necesara si va asiguram ca termenii si conditiile impuse prin contract sunt in totalitate la dispozitia clientului si in favoarea lui.

Care sunt avantajele si dezavantajele unei astfel de solutii? Aceasta modalitate de imprumut le convine in primul rand celor care au nevoie urgenta de bani si se pot desparti de bunul pe care doresc sa il puna ca gaj, fie ca este vorba de bijuterii, obiecte de arta sau masini.

Principalul avantaj il constituie obtinerea pe loc a banilor, iar dezavantajul major l-ar constitui pentru unii termenul scurt de rambursare a lor, insa acest aspect se transforma cu usurinta intr-un avantaj dat fiind ca acest termen poate fi prelungit in schimbul unei dobanzi aplicate pe perioada acumulata pana la rambursarea sumei totale.

0 Shares
You May Also Like