De ce sa alegi un brad artificial si nu unul natural?

0 Shares
0
0
0

De ce sa alegi un brad artificial si nu unul natural?Sarbatorile de iarna se apropie cu pasi repezi, iar oamenii se gandesc de pe acum la pregatirile de Craciun.

Daca nu ai un brad artificial Craciun si in toti anii ai cumparat doar pom natural, dar te gandesti sa mai schimbi putin traditia, este momentul sa privesti si spre o asemenea achizitie. Bradul natural de Craciun poate fi de preferat in anumite conditii, dar sa nu uitam ca un pom artificial poate avea si anumite avantaje.

Daca ne gandim numai la faptul ca, alegand un brad artificial de Craciun, il putem folosi vreme indelungata, comparativ cu cel natural care se usuca destul de repede si nu putem dupa aceea decat sa il trimitem la lemne de foc.

Privind cu nostalgie in urma la copilaria unora dintre noi, ne aducem aminte cum, an de an, impodobeam in casa acelasi brad artificial cumparat de parintii nostri pe „sub mana”, tinut in cutie peste an si scos de la naftalina in preajma sarbatorilor. Cine stie, poate cumpararea unui brad artificial va va aduce aminte de copilaria poate mai putin plina de cadouri, dar atat de speciala in monotonia sa.

E drept, bradul natural vine in casa cu acel miros de rasina care iti poate trezi simturi dintre cele mai placute legate de sarbatoarea Craciunului. Dar, stand asa si mirosind aroma de ace, te gandesti la momentele de acum cateva zile, in care ai alergat incolo si incoace pentru a gasi un brad natural pe placul tau si pe masura posibilitatilor financiare ale familiei tale.

Daca ai fi avut un brad artificial de Craciun, scapai de aceasta alergatura premergatoare sarbatorilor. Vedem atunci, in preajma sarbatorii Nasterii Domnului, cum oamenii alearga agitati pentru a prinde si ei un brad natural. Nu-i bai, oferta este, de cele mai multe ori, generoasa, insa nu intotdeauna si pretul se potriveste cu buzunarele oamenilor. Sunt multi brazi naturali adusi din afara tarii care arata bine, dar sunt foarte scumpi.

Nu oricine isi permite sa dea bani pe un astfel de pom, cautand oferte cu produse mai putin costisitoare. Este cunoscut faptul ca multi oameni amana momentul cumpararii bradului natural pana in zilele de dinaintea Craciunului, pentru a prinde o oferta de ultim moment de la vanzatorii care, ramasi cu multa marfa in stoc, scot la promotie marfa ramasa.

Gandeste-te ca ai fi scapat de toate aceste dureri de cap daca bradul tau artificial ar fi fost la locul lui, undeva in mansarda sau in pod, scos apoi din cutia lui de odihna si pus in mijlocul casei cu tot felul de ornamente pe el.

Evenimentele de sarbatoare din jurul unui brad artificial prelungesc chiar momentul care place atat de mult copiilor si nu numai: impodobirea. Daca cel natural vine deja “asamblat”, pe cel artificial trebuie sa-l asamblezi tu si de-abia apoi sa-l tapezi cu tot felul de ornamente.

Copiii, de pilda, se distreaza nemaipomenit cand nu le iese asamblarea din prima, pentru ei acest moment fiind, poate, cel mai plin de simbolism al intregii perioade de sarbatori.

0 Shares
You May Also Like