Cum transformi sistemul de supraveghere intr-unul extrem de eficient ?

0 Shares
0
0
0

Cum transformi sistemul de supraveghere intr-unul extrem de eficient ?Este cert faptul ca, odata cu trecerea timpului si cu dezvoltarea tehnologiei, un sistem de supraveghere video este din ce in ce mai necesar in propria locuinta. Daca in urma cu 10-15 ani acesta reprezenta un simplu moft, astazi, pentru a nu avea probleme cu talharii, trebuie sa fie prezent.

Explicatia este simpla: atunci cand nimeni nu avea sisteme de supraveghere video, toate casele erau supuse aceluiasi risc. Astfel, hotii aveau de unde alege casa pe care sa o sparga.

Odata cu dotarea unui numar din ce in ce mai mare de case cu camere spion de supraveghere, cele care au un risc din ce in ce mai mare sunt, evident, cele nesupravegheate.

Din fericire, sistemele de supraveghere video sunt din ce in ce mai ieftine si din ce in ce mai performante. Chiar daca te hotarasti sa achizitionezi un astfel de sistem si o faci, este foarte probabil sa iti instalezi un sistem ineficient. Hotii au inceput sa invete cum sa evite camerele si cum sa le pacaleasca.

Daca pe langa un sistem de buna calitate, alegi sa instalezi si alte dispozitive, riscurile pot sa scada spre zero.

Ce dispozitive trebuie sa instalezi pentru a-ti transforma sistemul de supraveghere intr-unul cu adevarat eficient?

– Camere spion. Este adevarat ca sistemul de supraveghere contine camere vizibile, de care hotii se pot speria. Cu toate astea, niste camere spion, pe care nu le vede nimeni, pot fi cat se poate de importante. Daca hotii reusesc sa treaca de primul rand de camere, cu siguranta nu vor putea trece peste camera ascunsa in ceas sau in intrerupator. Instaleaza camere spion in cele mai importante locuri din casa iar riscul ca aceasta sa sufere in urma unei spargeri va fi minim

– Sistem de alarma. Evident, un sistem de supraveghere video trebuie sa fie insotit de un sistem de alarma. Este un element extrem de important, in conditiile in care poate da semnalul ori de cate ori cineva patrunde neinvitat in proprietatea ta.

– Atentie sporita. Nu putem neglija atentia. Este foarte important sa fii extrem de atent, ori de cate ori pleci de acasa si ori de cate ori esti acasa. Geamurile trebuie inchise, usa nu trebuie uitata deschisa iar bunurile de valoare nu trebuie sa fie tinute la vedere. In felul acesta, nu exista nicio tentatie pentru hoti iar spargerea nu este tocmai facila pentru acestia.

0 Shares
You May Also Like