Cat costa sa verificati din punct de vedere tehnic o masina second-hand?

0 Shares
0
0
0

In ultimii ani a crescut numarul de autoturisme second-hand achizitionate pe teritoriul Romaniei. Bineinteles ca acest trend se observa si la tarile din jur, Bulgaria, Serbia, Ungaria, Moldova, Ucraina. Cele mai multe autoturisme sunt achizitionate de pe piata interna dar sunt si destul de multe aduse din afara tarii noastre in special din tarile din vestul Europei.

Aceste achizitii de masini second-hand de la o persoana fizica necunoscuta, noul cumparator se expune la numeroase riscuri, autoturismul putand avea defecte grave care sunt greu de depistat sau un istoric cu numeroase probleme. Aproape toti dealerii unor marci consacrate au servicii de verificare a autoturismului in vederea vanzarii/cumpararii.

Tarifele nu sunt foarte mari pornind de la cativa zeci de lei si ajungand la circa 2-300 de lei. Sunt insa deosebit de putine locurile in care exista aparate care masoara de exemplu grosimea vopselei, iar verificarea unui kilometraj real real poate fi realizata doar in anumite cazuri.

De ce este foarte bine sa verificati masina la un dealer autorizat prin diagnoza auto? Ganditi-va ca o masina second-hand achizitionata de la un vanzator care este neautorizat poate avea numeroase cosmetizari care ascund eventuale defectiuni sau chiar un istoric destul de incert din punct de vedere al unor operatiuni in service.

Pentru a achizitiona in deplina siguranta un autoturism second-hand va recomandam o verificare realizata obligatoriu inaintea tranzactiei la un dealer autorizat. Verificarea indica exact starea masinii cat mai ales eventuale reparatii care urmeaza sa fie efectuate.

Aceasta trebuie realizata obligatoriu de catre un dealer autorizat, serviciul fiind oferit de catre toate retelele mari. Verificarea la dealerul autorizat inainte de a cumpara autoturismul second-hand reprezinta o garantie ca viitorul utilizator nu achizitioneaza un autoturism care are defecte la franare sau la directie. In plus, poate fi modificat kilometrajul existand diferente si de peste 100.000 de km fata de cel real.

Testele care pot fi facute de catre dealerul autorizat sunt cele de baza legate de scurgerile de fluide, sau de starea componentelor mecanice. La unele service-uri care au o oferta diversificate de servicii se poate verifica si grosimea vopselei pe intreaga suprafata a caroseriei. Astfel se pot depista locurile unde masina a fost revopsita, stratul de vopsea fiind mult mai gros.

De asemenea, se pot face verificari la computerul de bord al autoturismului pentru a se evalua numarul real de kilometri si pentru a se realiza un istoric al erorilor inregistrate. Daca veti apela la un service autorizat se poate verifica istoricul autoturismului in toate service-urile marcii respective din tara si in anumite cazuri din toata Uniunea Europeana.

Luand in calcul faptul ca ponderea acestei sume din pretul de vanzare este foarte mica, am putea spune chiar infima, putem spune ca aceste teste trebuie sa devina o prioritate pentru absolut toti cumparatorii.

Altfel nu putem vorbi despre siguranta dumneavoastra in trafic, iar consecintele pot fi extrem de grave. Ganditi-va in primul rand la siguranta dumneavoastra si apoi luati in calcul celelalte aspecte legate de achizitionarea autoturismului.

0 Shares
You May Also Like