In zilele noastre tehnologia a evoluat extrem de mult astfel incat orice ferma de lapte ar trebui sa detina cel putin un aparat de muls vaci.
Aparatul de muls vaci a devenit un dispozitiv aproape indispensabil pentru fermierii care se ocupa cu cresterea animalelor de lapte deoarece in acest secol al vitezei timpul este foarte pretios, iar acest dispoztiv ajuta la economisirea timpului.
Vom vorbi in cele ce urmeaza despre ce este industria laptelui.
Industria laptelui reprezinta organul colectiv al tuturor persoanelor implicate in productia de lapte si implicit in procesele de pasteurizare, ambalare si vanzare. In esenta, industria laptelui este formata din producatorii de lactate care gestioneaza productia de zi cu zi a laptelui.
Industria laptelui este, insa, mult mai mare decat atat. Parlamentarii si legislatorii care reglementeaza modul in care laptele trebuie ambalat, vandut si exportat intra si ei in categoria jucatorilor mari. Despre acelasi lucru vorbim si in cazul companiilor de productie care cumpara laptele de la fermieri, de la brandurile individuale care comercializeaza laptele sub propria eticheta si de la magazinele care stabilesc preturile si negociaza contractele de vanzare, printre altele.
Aproape oricine are o implicare cat de mica in aceasta calatorie a laptelui de la ugerul vacii pana la vanzarea acestuia la casa de marcat se poate spune ca face parte din ceea ce numim industria laptelui. Unele aspecte ale industriei laptelui sunt usor de recunoscut, insa exista si destule care se petrec mai degraba in culise. Industria poate fi vazuta ca un amalgam dinamic alcatuit din numeroase si diferite persoane.
Productia de lapte reprezinta o parte importanta a activitatilor agricole in majoritatea tarilor. Laptele de vaca, in special in Occident, este o bautura extrem de populara. A existat o perioada in care fermele de lapte locale produceau suficient lapte pentru a satisface cererea comunitatilor din jur. Acestea erau zilele in care laptarii aduceau acele sticle de lapte direct de la ferma la usile consumatorilor.
Acest tip de productie si distributie a laptelui inca se mai practica in unele locuri astazi, insa nu mai reprezinta o metoda practica de a satisface cererea de lapte si cea a produselor lactate. Pentru a creste productia, destul de multe ferme au devenit veritabile fabrici de lapte, experimentand diferite strategii de crestere a productiei. Acest lucru a condus la dezvoltarea unui proces de producere a laptelui extrem de sofisticat.
Industria laptelui a crescut astfel destul de rapid. Fabricantii au un rol foarte important deoarece ei sunt cei care realizeaza masinile pentru lapte, de exemplu, sau camioanele izolate folosite la transportarea acestuia. Majoritatea laptelui care este vandut pe piata libera trebuie sa fie pasteurizat, ceea ce necesita o expertiza facuta de oamenii de stiinta si de specialistii in chimie.
Pasteurizarea reprezinta o cerinta legala in cele mai multe locuri. Legile care dicteaza proceduri de mulgere acceptabile, cele care explica cruzimea fata de animale si cele care cer anumite standarde de ingrijire si curatenie in fabricile de prelucrare a laptelui sunt extrem de intalnite. Cei care fac aceste legi fac si ei parte din ceea ce numim industria laptelui.
Pentru mai multe detalii legate de aparatele de muls vaci accesati Proagricol.ro.