Ce este liposuctia cu laser?

0 Shares
0
0
0

ProLipo-liposuctie, lipoabsorbtie sau lipoaspiratie cu laser (toate insemnand acelasi lucru), reprezinta o procedura laser, minim invaziva, care are rolul de a opi si de a indeparta prin liposuctie propriu-zisa totalitatea grasimilor nedorite. Cantitatea de grasime care se poate extrage intr-o singura sedinta operatorie de lipoaspiratie cu laser difera de la caz la caz, de la cateva sute de ml paina la 5 LITRI de grasime.

Diferenta cea mai importanta fata de liposuctia clasica consta in faptul ca grasimea topita de laser este foarte usor de extras, astfel ca nu exista posibilitatea de a se produce traumatisme la nivelul tesutului celular subcutanat sau a pielii. Lipsa hematoamelor si a infectiilor postoperatorii reduce la minim perioada de recuperare, durerile, denivelarile dar si alte complicatii postoperatorii.

Acest tip de liposuctie are nevoie numai anestezie locala, anestezia generala intravenoasa fiind administrata numai in cazuri speciale si la cerere (pentru pacientii care nu doresc sa simta nimic). In cele mai multe cazuri se solicita anestezie generala intravenoasa pentru lipoaspiratia abdominala.

Acest tip de liposuctie laser este minim invaziva si are avantajul ca recuperarea dureaza doar cateva zile. In plus, pe langa topirea de grasimi, lipoaspiratia cu laser ajuta foarte mult si in ceea ce priveste refacerea colagenului pielii si remodelarea lui, motiv pentru care dispare unul dintre cele mai inestetice dezavantaje ale liposuctie clasice, iar aici discutam despre excesul tegumentar.

Exista o diferenta foarte mare intre liposuctia cu laser si liposuctia laser virtuala sau liposuctia non-invaziva. De precizat aici este faptul ca procedeele terapeutice, cum ar fi de exemplu Radiofrecventa, Undele Infrarosii, Criolipoliza sau Masajul cu vacuum, care se aplica cu scopul de a slabi, si-au insusit pe nedrept denumirtea de LIPOSUCTIE.

Adevarul este ca toate aceste proceduri terapeutice distrug celulele grasoase TRANSCUTAN, fara nici o urma de lipoaspiratie sau lipoabsorbtie propriu-zisa. Referitor la eliminarea tesutului gras distrus, trebuie precizat ca acesta se elimina apoi pe cale limfatica, si nu pe calea liposuctiei.

Gradul de distrugere al tesutului grasos este enorm de mic in urma liposuctiei virtuale, in timp ce efectul dominant este reprezentat de DESHIDRATAREA celulei grasoase din zona sau zonele tratate, iar astfel se obtine si reducerea in centimetri sau in volum.

Pacientul care urmeaza aceste tratamente care poarta denumirea de Liposuctie virtuala sau non-invaziva, este un pacient DEPENDENT de ele, pentru ca in cazul in care intrerupe sedintele terapeutice, celula grasoasa se rehidrateaza, iar volumul zonelor tratate creste din nou si ajunge iarasi la dimensiunile de dinaintea tratamentelor de liposuctie virtuala.

Cei mai buni candidati pentru lipoaspiratie sunt cei care sunt clinic sanatosi, fara a suferi de boli grave cardiace, hepatice, renale sau pulmonare. Prezenta anumitor eventratii postoperatorii sau hernii poate duce la amanarea interventiei de liposuctie cu laser, dat diind faptul ca este necesara rezolvarea primordiala a acestor patologii.

Mai mult decat atat, pacientii care urmeaza diferite tratamente cu anticoagulante orale sau injectabile, nu pot sa beneficieze de Liposuctia cu laser decat in cazul in care vor intrerupe aceste tratamente dar NUMAI la indicatia medicului curant.

Ei bine, persoanele interesate de lipoaspiratie pret trebuie sa stie ca o asemenea interventie nu este una foarte scumpa, insa efectele sunt pur si simplu spectaculoase, iar interventia isi merita banii pana la ultimul leu.

0 Shares
You May Also Like
Rochii de seara

BeautyRochii superbe de seara

Rochiile sunt articolele de vestimentatie pe care femeile le adora dat fiind faptul ca atunci cand poarta o…