Cum se alege lenjeria perfecta de pat?

0 Shares
0
0
0

Cum se alege lenjeria perfecta de pat?Foarte multe femei considera faptul ca alegerea unei lenjerii pentru pat reprezinta o misiune foarte grea, motiv pentru care aleg sa isi cumpere metraje lenjerii, pentru a-si crea pe cont propriu lenjeriile.

Exista si femei care aleg sa isi cumpere lenjerii de pat de la magazinele de specialitate, si care tin cont de cateva detalii importante pentru a alege lenjeriile perfecte.

Materialul din care este confectionata lenjeria conteaza foarte mult. Se pot gasi pe piata lenjerii confectionate din materiale naturale sau sintetice, iar aici de precizat este faptul ca lenjeriile de pat din bumbac sunt cele mai placute la atingere.

Deci, doamnele si domnisoarele care isi doresc o lenjerie noua de pat ar trebui sa aleaga o lenjerie din bumbac. Bumbacul se imparte insa in mai multe categorii, iar calitatea acestuia difera de la o categorie la alta.

Exista bumbac egiptean, bumbac satinat sau alte tipuri de bumbac, asa ca fiecare poate opta pentru orice tip de bumbac. Exista apoi lenjerii de pat din matase, in sau bambus, iar aici iarasi, in functie de preferinte fiecare isi poate alege.

Apoi, conteaza foarte mult si culoarea lenjeriei. Aceasta trebuie sa se asorteze atat cu culoarea peretilor, cat si cu culoarea celorlalte accesorii din incapere, iar aici discutam despre covor dar si despre perdele si draperii.

Dimensiunea corecta este iarasi un aspect foarte important de care trebuie tinut cont pentru a face cea mai buna alegere. Referitor la cearseaf, acesta trebuie sa fie cu aproximativ 30 – 40 de centimetri mai lung dar si mai lat decat salteaua, pentru a se putea fixa perfect sub aceasta.

Apoi, trebuie tinut cont si de dimensiunea fetelor de perna. Acestea in cazul in care sunt patrate trebuie sa aiba dimensiunea de 60 x 60 cm. In cazul in care sunt dreptunghiulare, atunci dimensiunile trebuie sa fie 50 x 70 cm.

Tipul de cearseaf conteaza deasemenea foarte mult. Pe langa clasicele astfel de accesorii se poate opta pentru un cearseaf cu elastic. Acesta este ideal pentru ca imbraca mult mai usor salteaua, dar si pentru ca nu cade jos de pe pat atat de usor. Un astfel de cearseaf se aranjeaza mai rapid si mai usor pe pat.

Un alt detaliu foarte important de care de regula depinde alegerea unei lenjerii de pat, este fara doar si poate pretul acesteia. Se stie faptul ca o lenjerie de pat de calitate superioara nu poate avea cel mai mic pret.

Lenjeriile de pat din materiale naturale de exemplu, au preturi atractive, indiferent ca discutam despre lenjerii de pat din bumbac, in, matase sau bambus, insa sunt de o calitate foarte buna.

Asadar, acestea sunt cateva detalii care conteaza in privinta alegerii unei lenjerii pentru pat. Un amanunt foarte important este acela ca se pot gasi lenjerii de pat la magazinele din oras, dar se pot gasi si la magazinele online.

Cine nu gaseste lenjerii care sa ii placa, poate opta dupa cum am spus si in introducere, pentru metraje lenjerii de pat, de diferite modele si culori.

0 Shares
You May Also Like