Volatilitatea criptomonedelor, un ciclu profitabil

0 Shares
0
0
0

In acest an, putem observa ca criptomonedele au tendinta de a se deplasa in sus si in jos chiar si cu 15% din valoare zilnic. Astfel de schimbari de pret sunt cunoscute ca volatilitate. Dar daca acest lucru este complet normal si schimbarile bruste sunt una dintre caracteristicile criptomonedelor cum aveti siguranta ca faceti profituri bune?

In primul rand, criptomonedele au trecut recent in mainstream, prin urmare toate stirile despre ele si zvonurile sunt “fierbinti”. Dupa fiecare declaratie a oficialilor guvernamentali cu privire la eventuala reglementare sau interzicere a pietei criptomonedelor, observam miscari imense de preturi.

In al doilea rand, natura criptomonedelor este mai mult ca un “magazin de valoare” (cum a fost aurul in trecut) – multi investitori considera ca optiunile de investitii de rezerva sunt stocurile, activele fizice precum monedele de aur si fiat (traditionale).

Viteza transferului are si o influenta asupra volatilitatii criptomonedelor. La cele mai rapide, transferul dureaza doar cateva secunde (pana la un minut), ceea ce le face un avantaj excelent pentru tranzactionarea pe termen scurt, daca in prezent nu exista o tendinta buna pentru alte tipuri de active.

Ceea ce trebuie sa tina minte toata lumea – acea viteza este valabila pentru toata durata de viata ale criptomonedelor. In timp ce pe pietele normale, tendintele ar putea dura luni sau chiar ani, aici dureaza chiar si cateva zile sau ore.

Acest lucru ne duce la urmatorul punct – desi vorbim despre o piata in valoare de sute de miliarde de dolari, este inca o suma foarte mica, comparand volumul zilnic de tranzactionare cu piata valutara traditionala sau stocurile.

Prin urmare, un singur investitor care face 100 de milioane de tranzactii pe piata de valori nu va provoca schimbari enorme ale preturilor, insa pe piata valutara crypto aceasta este o tranzactie semnificativa si vizibila.

Deoarece criptomonedele sunt active digitale, ele sunt supuse actualizarilor tehnice si software ale caracteristicilor cripto valutare sau extinderea colaborarii in blocuri, ceea ce le face mai atractive pentru potentialii investitori (cum ar fi activarea SegWit-ului cauzata in principal de Bitcoin, sa fie dublata).

Aceste elemente combinate sunt motivele pentru care observam astfel de schimbari imense de pret in pretul criptomonedelor in cateva ore, zile, saptamani etc.

Dar una dintre regulile clasice de tranzactionare este acela de a cumpara ieftin si de a vinde mai scump – prin urmare, avand tendinte scurte dar puternice in fiecare zi (in loc de cele mai slabe, care dureaza saptamani sau luni ca si in stocuri) pentru a face un profit decent daca sunt folosite corespunzator.

Este de la sine inteles ca, daca doriti sa faceti investitii serioase in lumea criptomonedelor, trebuie sa aveti o sursa importanta de stiri criptomonede.

Asa cum ati redus lista dvs. la cateva criptomonede, va trebui sa analizati si sa decideti care dintre ele au potentialul de tranzactionare mai mare si mai repede decat restul. Acesta este motivul pentru care trebuie sa continuati sa urmariti stirile.

O alta sursa potentiala de informatii pot fi si alte persoane care se afla in comertul cu valute virtuale. Cunoasteti cativa dintre acestia care sunt foarte buni la tranzactionare si isi folosesc creierul pentru a descoperi informatii valoroase. Internetul este o modalitate foarte buna de a intra in contact cu astfel de experti.

0 Shares
You May Also Like