Ce trebuie sa stii si sa respecti pentru a nu-ti strica frigiderul?

0 Shares
0
0
0

Frigiderul este un aparat electrocasnic care are o foarte mare importanta si care este intalnit in fiecare casa. Ei bine, pentru a nu ti se strica frigiderul si pentru a nu fi nevoit sa cauti o firma de reparatii frigidere sector 1, in cele ce urmeaza vom vedea ce trebuie sa faci in acest sens.

Mai intai de toate, atunci cand iti cumperi un frigider trebuie sa stii ca nu trebuie sa il pornesti aproximativ o jumatate de ora dupa ce ai ajuns acasa cu el. Dupa ce il dezpachetezi si il asezi la locul lui trebuie sa astepti aproximativ 30 de minute, dupa care il poti porni.

Apoi, trebuie sa asiguri spatiu de ventilatie minim necesar in jurul frigiderului. Pentru ca frigiderul sa raceasca la interior, va degaja un aer cald afara, asa ca trebuie sa aiba putin spatiu liber intre el si obiectele de mobilier sau perete. Un frigider care este lipit de perete sau de mobilier nu va functiona corect, iar in scurt timp se va strica.

Un alt aspect foarte important pe care trebuie sa il cunosti este acela ca odata ce pornesti aparatul trebuie sa il lasi sa mearga pana in clipa in care acesta se opreste singur. Nu este indicat ca in aceasta perioada sa ii deschizi usa pentru a scoate sau pentru a introduce alimente.

De preferat ar fi sa deschizi usa in momentul in care compresorul frigiderului nu functioneaza, insa in cazul in care este necesar sa deschizi usa pentru a introduce sau pentru a scoate alimente din aparat, trebuie sa te misti foarte rapid.

Un amanunt foarte important pe care cu siguranta il stii si tu la fel ca si toata lumea este acela ca in frigider nu trebuie sa patrunda aer cald. Aerul cald ia rapid locul aerului rece din frigider, iar astfel compresorul va fi mai mult solicitat pentru a restabili temperatura.

Din acest motiv de multe ori se poate defecta compresorul, iar o eventuala reparatie costa multi bani. In multe cazuri, atunci cand este nevoie de o inlocuire compresor frigider, oamenii isi cumpara alt frigider.

Un alt aspect foarte important de care trebuie sa tii cont, este acela ca niciodata nu trebuie sa scoti frigiderul din priza atata timp cat compresorul acestuia functioneaza.

Daca totusi din greseala ai scos frigiderul din priza, ar trebui sa astepti cateva secunde iar apoi sa introduci din nou frigiderul in priza. In caz contrar, sansele de a se arde compresorul frigiderului sunt foarte mari.

Deasemenea, daca frigiderul este dotat cu un radiator in spate ar fi indicat sa il verifici odata la cateva luni, pentru ca acesta sa nu fie acoperit de praf. Praful va scadea mult din eficienta radiatorului, iar astfel frigiderul nu va functiona corect.

Ei bine, acestea sunt doar cateva dintre cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunosti, si care te pot ajuta sa prelungesti destul de mult durata de viata a frigiderului tau, indiferent de marca acestuia.

0 Shares
You May Also Like