Domenii in care lucreaza romanii in strainatate

0 Shares
0
0
0

Domenii in care lucreaza romanii in strainatateO multime de romani au ales sa plece in strainatate la munca, dat fiind faptul ca salariile din Romania sunt mult mai mici in comparatie cu salariile din strainatate.

Ei bine, in continuarea acestui articol vom vedea care sunt domeniile in care lucreaza cei mai multi dintre romanii plecati in strainatate.

Fara doar si poate, romanii care au plecat in strainatate prin intermediul unei agentii de plasare  forta de munca strainatate, muncesc in domeniul constructiilor, si nu numai.

O multime de firme straine cauta sa angajeze meseriasi romani in acest domeniu de activitate, pentru ca meseriasii romani sunt foarte buni in tot ceea ce fac, si lucreaza mult mai ieftin decat meseriasii straini.

In Germania de exemplu, un meserias roman in domeniul constructiilor castiga in jur de 2000 de Euro lunar, in timp ce un cetatean german nu presteaza aceiasi munca pentru un salariu mai mic de 3500 de Euro. Asadar, cu siguranta pentru angajatorii straini este mult mai rentabil sa angajeze meseriasi romani.

Apoi, exista o multime de femei care lucreaza in diferite azile sau spitale din strainatate unde ingrijesc persoane invarsta sau persoane bolnave. Daca o femeie din Romania lucreaza pentru un salariu de 1500 de Euro, pentru aceiasi munca o femeie din tara respectiva nu presteaza aceiasi munca pentru mai putin de 2500 de Euro.

De precizat aici este faptul ca pana si cadrele medicale, incepand de la infirmiere, asistente medicale sau medici specialisti, aleg sa munceasca in strainatate pentru salarii mult mai mari, decat sa ramana in Romania.

Exista deasemenea foarte multe femei, dar si foarte multi barbati din Romania care lucreaza in cadrul diferitelor restaurante si hoteluri. Fireste, acestia castiga mult mai bine decat in Romania, dar mult mai putin decat cetatenii din tara respectiva, care presteaza aceiasi munca.

Multi romani aleg iarasi sa plece la munca in strainatate pentru a fi soferi pe tir sau pe camion, iar salariile castigate in tarile respective sunt mult mai mari decat ar castiga daca ar lucra in Romania, exact pe postul de sofer pe camion sau sofer pe tir.

Exista iarasi foarte multi romani care pleaca la munca in strainatate pe perioada determinata de cate doua – trei luni. De regula, acestia pleaca sa lucreze in domeniul agriculturii, fie la cules de fructe, fie la cules de legume.

In cele doua – trei luni de munca in strainatate insa, romanii care aleg aceasta varianta, ajung sa puna deoparte mai multi bani decat pot aduna cei care lucreaza pe un salariu minim pe economie in Romania timp de un an de zile.

Asadar, dupa cum se poate observa, acestea sunt cateva domenii de activitate in care au ales sa lucreze romanii care au plecat din tara in strainatate, pentru a castiga mai multi bani si pentru a avea un viitor mai bun.

Exista insa si in Romania domenii de activitate bine platite, asa ca romanii care lucreaza in tara si care castiga multi bani, cu siguranta nu se gandesc sa plece la munca in strainatate.

0 Shares
You May Also Like