Informatii utile despre pizza

0 Shares
0
0
0

Informatii utile despre pizzaIti recomandam sa accesezi linkul pizza Italia si sa comanzi pizza ca la ea acasa care va ajunge la tine fara ca tu sa depui niciun efort. In continuare va prezentam mai multe detalii si lucruri pe care putini oameni le stiu despre pizza.

Pizza a fost adusa in Statele Unite cu imigranti italieni la sfarsitul secolului al XIX-lea  si a aparut pentru prima data in zone in care s-au concentrat imigrantii italieni. Prima pizzerie a tarii, Lombardi, a fost deschisa in 1905.  In urma celui de-al doilea razboi mondial, veteranii care s-au intors din campania italiana dupa ce au fost introdusi in bucataria nativa a Italiei s-au dovedit o piata gata pentru pizza, in special. De atunci, consumul de pizza a explodat in S.U.A.  Lanturi de pizzerii precum Domino, Pizza Hut si Papa John, au facut pizza foarte usor de accesat la nivel mondial.

Exsta mai multe tipuri de pizza

Pizza Napoletana autentica (pizza napoletana) este facuta in mod obisnuit cu rosii de la San Marzano, cultivate pe campiile vulcanice la sud de Muntele Vesuvius, si mozzarella di bufala Campana, facute cu lapte de bivol crescut in mlastinile zonei si in Lazio. Aceasta mozzarella este protejata cu propria sa denumire de origine de comisia europeana. Alte pizza traditionale includ pizza alla marinara, care este acoperita cu sos marinara si se presupune ca este cea mai veche pizza cu tomate, pizza capricciosa, care este pregatita cu branza de mozzarella, sunca coapta, ciuperca, anghinare si rosii, si puglize pizza, preparata cu rosii, mozzarella si ceapa.

O varianta populara de pizza in Italia este pizza siciliana (local numita sfincione sau sfinciuni),  o pizza groasa produsa in secolul al XVII-lea in Sicilia: in esenta este focaccia cu sos de rosii si alte ingrediente. Pana in anii 1860, sfincione era tipul de pizza consumat in mod obisnuit in Sicilia, mai ales in partea de vest a insulei. Alte variatii de pizza se regasesc si in alte regiuni ale Italiei, de exemplu pizza al padellino sau pizza al tegamino, o pizza de mici dimensiuni, cu crusta groasa si de adancime, servita de obicei in Torino, Piemont.

Fugazzetta argentiniana.

Argentina, si mai ales Buenos Aires, a primit o imigratie italiana masiva la inceputul secolului al XIX-lea. Imigrantii din Napoli si Genova au deschis primele restaurantede pizza, desi in timp rezidentii spanioli au venit sa detina majoritatea afacerilor de pizza.

Pizza argentiniana standard are o crusta mai groasa, numita “masa media” (jumatate de aluat) decat pizza traditionala italiana si include mai multa branza. Traditia de gastronomie din Argentina a servit pizza cu faina, care este un aluat de fainaa, plasat peste bucata de pizza. Aceasta se consuma alaturi de vinul moscato. Cea mai populara varietate de pizza se numeste “muzarela” (mozzarella), asemanatoare cu pizza napolitana (paine, sos de rosii si branza), dar se face cu o crusta mai groasa, “branza tripla” si sos de rosii, de obicei cu masline. Se gaseste in aproape fiecare colt al tarii; Buenos Aires este considerat orasul cu cele mai multe restaurante de pizza din lume.

0 Shares
You May Also Like