Ce este liposuctia?

0 Shares
0
0
0

Ce este liposuctia?Liposuctia este o interventie chirurgicala prin intermediul careia se elimina depozitele de grasime care nu pot sa fie eliminate in urma unor exercitii fizice sau in urma unor diete.

Aceasta interventie chirurgicala, pe langa denumirea de liposuctie mai este cunoscuta si ca lipoaspiratie, liposculptura, lipectomie sau conturare a corpului. Interventia se poate realiza in diferite zone ale corpului, precum abdomen, coapse, fese, barbie, gat, partea anterioara superioara a bratelor sau gambe.

Despre liposuctie este important de mentionat faptul ca aceasta este una dintre cele mai des intalnite interventii chirurgicale din Romania si nu numai la ora actuala, datorita faptului ca prin intermediul ei se pot corecta deformarile care nu regreseaza in urma unor diete sau in urma exercitiilor de la sala de sport.

Odata cu trecerea timpului s-a constatat faptul ca exercitiile fizice impreuna cu dieta, au un efect foarte mare asupra diminuarii tesutului grasos, asupra greutatii organismului si asupra modelarii corpului, insa exista situatii in care aceste doua elemente nu pot sa faca fata cu succes, asa ca este nevoie de o interventie chirurgicala, iar aceasta este liposuctia.

Inaintea interventiei chirurgicale, medicul care se va ocupa de liposuctie le va recomanda pacientilor sau pacientelor efectuarea unui set de analize, care au rolul de a reduce riscul interventiei chirurgicale.

Un amanunt foarte important despre aceasta interventie este acela ca necesita doar anestezie locala, iar interventia este una minim invaziva.

Pentru o asemenea interventie chirurgicala, trebuie mentionat faptul ca sunt indicate acele persoane care au depozite de grasime ce ofera un aspect disproportionat corpului.

Persoanele care au un tonus bun si o buna elasticitate a pielii pot apela la liposuctie, care va ajuta pielea sa se plieze perfect in noul contur.

Pentru liposuctie pot opta deasemenea toate persoanele care se afla intr-o forma fizica buna si care au o greutate stabila. Aici este foarte important de amintit ca persoanele care isi doresc sa scada in greutate trebuie sa apeleze la alte metode, pentru ca liposuctia este utila pentru a scadea in centimetri nu in kilograme.

Un alt amanunt foarte important care trebuie precizat despre liposuctie este acela ca aceasta fiind o interventie chirurgicala, va avea si anumite urmari, iar urmarile sunt fara discutie cicatricile.

Partea buna insa este aceea ca din moment ce inciziile sunt facute pentru canule mici si subtiri, cicatricile vor fi aproape imposibil de depistat cand discutam despre zone mici ale corpului. In schimb, daca discutam despre liposuctia dedicata unei zone intinse a corpului, acolo unde se folosesc canule cu o dimensiune conforma, cicatricile sunt vizibile, mai ales daca pacientii au pielea mai inchisa la culoare.

Despre cicatrizare trebuie mentionat faptul ca depinde foarte mult si de locul in care este efectuata incizia, iar semnele din zona inghinala sau de pe picioare vor fi mai greu de mascat si vor ramane vizibile mai mult timp dupa interventia chirurgicala.

Modul in care chirurgul estetician lucreaza, si tehnica folosita de catre acesta pot influenta foarte mult aspectul si prezenta cicatricilor.

Ei bine, acestea sunt doar cateva dintre cele mai importante detalii care trebuiesc cunoscute de catre toata lumea, despre liposuctie.

0 Shares
You May Also Like
Rochii de seara

BeautyRochii superbe de seara

Rochiile sunt articolele de vestimentatie pe care femeile le adora dat fiind faptul ca atunci cand poarta o…