Ce este o turbosuflanta?

0 Shares
0
0
0

Ce este o turbosuflanta?O turbosuflanta este un dispozitiv de supraalimentare care mareste eficienta si puterea unui motor termic prin furnizarea unei presiuni mai mari a aerului in camera de ardere.

Aceasta imbunatatire fata de un motor atmosferic se datoreaza faptului ca compresorul poate injecta mai mult aer in camerele de ardere si deci proportional mai mult combustibil, pentru performante mai mari.

Durata de viata unei turbosuflantesi cum o pot optimiza?

Durata de viata a unei turbosuflantei este de aproximativ 170.000 km, in functie de utilizarea vehiculului dar poate fi dusa si la reparatii turbine Romania, in mod normal conteaza si regularitatea intretinerii cat si calitatea uleiului. Pentru a prelungi durata de viata a unui turbo, cel mai important este sa respectati intervalele de intretinere si sa folositi un ulei de calitate.

Ce rulmenti pot rezista la viteze atat de mari la temperaturi atat de ridicate?

Pentru camioane, acestea sunt lagare de alunecare din aliaj special, iar pentru masini, exista un singur rulment cu doua suprafete de lucru, care este protejat impotriva alunecarii si doar rotorul se misca. In turbo-urile speciale concepute pentru performante deosebite se folosesc rulmenti cu bile, care au o capacitate de sarcina mai mare si datorita rezistentei la rulare au un raspuns mult mai rapid la solicitarile motorului.

Ce fel de ulei ar trebui sa folosesc si cat de des ar trebui sa-l schimb?

Uleiul este unul dintre factorii care afecteaza cel mai mult durata de viata a unei turbosuflante. Cel mai bine este sa utilizati ulei semi sau complet sintetic conform instructiunilor producatorului. Frecventa de schimbare a uleiului este specifica fiecarui vehicul, recomandata de producatorul vehiculului.

Pot monta un turbo instalat pe alt motor?

Nu este posibil daca nu au acelasi numar OEM sau numar de producator turbo. Desi turbosuflantele au aceeasi instalatie, caracteristicile lor pot fi diferite. Motorul intra in modul de urgenta, defectiunea se pierde atunci cand contactul este oprit. Ar putea fi turbo-ul cauza?

De cele mai multe ori, la 95%, exista o problema la turbo, ceea ce inseamna ca turbina nu functioneaza corect: unitatea de control pune automat vehiculul in regim de urgenta.

Dezasamblarea si reconditionarea turbinei sunt esentiale pentru a elimina acest defect.

Fum negru

Fumul negru poate fi vazut pe motoarele turbo diesel reprogramate. Cu toate acestea, acest fenomen poate sa nu indice o defectiune, ci pur si simplu indica faptul ca amestecul in timpul unei sarcini de acceleratie puternica este extrem de bogat.

Bogatia amestecului in aceste conditii inseamna ca o parte din combustibilul injectat in chiulasa nu poate fi consumata si, prin urmare, este evacuata din evacuare.

Fum alb

Fumul alb poate fi cauzat de doua fenomene. Primul este ca vaporii de apa sunt indepartati din sistemul de evacuare care este generat prin incalzirea umiditatii din aerul condensat de pe peretii tevii de evacuare.

Acesta este un fenomen obisnuit atunci cand un vehicul este depozitat in aer liber sau nu a fost pornit de mult timp si a avut timp sa se formeze condens pe peretii sistemului de evacuare.

O alta posibilitate, mult mai serioasa, poate indica faptul ca motorul consuma apa din sistemul de racire. Aici este, in general, o garnitura de chiulasa crapata. O interventie la mecanic este urgenta.

0 Shares
You May Also Like