Uleiurile esenţiale, remediu natural pentru anxietate

0 Shares
0
0
0

Una dintre teoriile privind modul în care funcționează aromaterapia este că uleiurile esențiale pot stimula receptorii de miros din nas, care trimit apoi mesaje sistemului nervos. Unii cred, de asemenea, că uleiurile esențiale pot avea un efect subtil asupra sistemelor chimice și energetice ale corpului.

Din acest motiv, aromaterapia este adesea folosită ca un remediu natural pentru a ajuta la ameliorarea anxietății și stresului.

Iată mai jos doar câteva exemple de uleiuri utilizate în acest scop şi recomandări privind modul în care trebuie folosite pentru cele mai bune rezultate.

Iasomia

Uleiul de iasomie are un miros floral superb și este adesea folosit în parfumuri și alte produse cosmetice. De asemenea, puteți vedea iasomia folosită ca bază pentru diferite tipuri de ceaiuri. Potrivit unui studiu din 2013, inhalarea uleiului de iasomie poate avea ca efect un sentiment de bunăstare și romantism.

Spre deosebire de alte uleiuri esențiale utilizate împotriva anxietăţii, se crede că uleiul de iasomie calmează sistemul nervos fără a provoca somnolență. De fapt, poate avea chiar un efect stimulativ la unii indivizi.

Mod de utilizare: Puteți inhala ulei de iasomie direct din sticlă sau adăugând câteva picături pe un şerveţel și inhalând sau aşezând şerveţelul pe pernă în timp ce dormiți. De asemenea, puteți permite parfumului să umple camera cu ajutorul unui difuzor.

Cel mai bine folosit pentru: Iasomia poate fi folosită pentru a vă ajuta să vă îmbunătăţiţi starea de spirit. Poate fi folosită și ca afrodiziac.

Busuiocul sfânt

Busuiocul sfânt, numit și tulsi, nu este busuiocul pe care îl folosiți când faceți lasagna. Dar este din aceeași familie. Conține eugenol, un compus care îi conferă o aromă condimentată, de mentă.

Potrivit cercetărilor, busuiocul sfânt este o plantă adaptogenă care s-a dovedit promițătoare în tratarea stresului fizic și mental. O recenzie din 2017 notează că unele studii despre busuiocul sfânt raportează o reducere cu 31,6 până la 39% a simptomelor legate de stres la unele persoane.

Mod de utilizare: eugenolul din busuiocul sfânt are un parfum puternic, așa că e nevoie de o cantitate foarte mică. Adăugați câteva picături într-un difuzor de aromoterapie și inspirați, deoarece uleiul este dispersat în cameră.

Cel mai bine folosit pentru: Busuiocul sfânt poate fi folosit pentru tuse, tulburări digestive și inflamații sau dureri cauzate de artrită. De asemenea, poate ajuta la scăderea glicemiei și a colesterolului.

Busuiocul dulce

Uleiul esențial de busuioc dulce provine din aceeași plantă pe care o folosiți pentru a face sosul Marinara. Are un parfum clar, pe bază de plante. În aromaterapie, busuiocul dulce se crede că ajută la calmarea minții și la ameliorarea stresului.

Mod de utilizare: Adăugați câteva picături de ulei de busuioc dulce într-un difuzor de cameră sau inspirați printr-un tub de inhalare.

Cel mai bine utilizat pentru: Uleiul de busuioc dulce poate fi folosit pentru tulburări digestive, îngrijirea pielii și durere sau inflamație.

Pentru a afla mai multe despre proprietăţile uleiurilor esenţiale şi despre cum pot ele contribui la îmbunătăţirea stării dvs generale, vă îndemnăm să apelaţi la un specialist: Diana Gubas, aromaterapeut şi terapeut holistic, vă va ajuta să vă bucuraţi de aceste minunate daruri ale pământului.

0 Shares
You May Also Like