Care este sensul brazilor de Craciun? Originea bradului de Craciun

0 Shares
0
0
0

Care este sensul brazilor de Craciu? Originea bradului de CraciunOriginea braduluii de Craciun se intoarce la primii crestini atunci cand au ajuns in nordul Europei. Ei au vazut cum popoarele din nord au sarbatorit nasterea regelui Soarelui si fertilitatea, adica nasterea lui Frey.

Aceasta sarbatoare a fost realizata prin ornamentarea unui frasin, foarte abundent in nordul Europei. Data acestei sarbatori, coincidenta, parea sa coincida cu celebrarea Nasterii Crestine.

Interpretarea universului, l-au pus in scena prin acest copac, pe care l-au numit Yggdrasil. Coroana copacului sau Asgard a fost locul unde au locuit zeii si unde se afla Valhalla, care a fost lacasul zeului Odin.

Cele mai adanci radacini ale copacului au fost locul in care se afla regatul mortilor sau Helheim. Mai tarziu, pe masura ce crestinii evanghelizau aceste meleaguri, noii crestini nu si-au parasit in intregime vechile ritualuri. Acestea au fost incorporate in noua lor religie, nu mai sarbatoresc nasterea regelui soarelui cu bradul ci cu nasterea lui Hristos. Daca vrei sa fii mereu original si sa iti impresionezi invitatii, cumpara brazi de lux de la BraziCraciun.net.

Cand s-a schimbat sensul acestui copac?

Se spune ca a fost Sfantul Bonifaciu, in jurul anului 740, cand a predicat pentru aceste tinuturi nordice, a vazut cum unele popoare au continuat cu inchinarea zeilor lor stravechi, asa ca a taiat copacul Yggdrasil cu un topor si l-a inlocuit cu un BRAD. El a ales pinul pentru ca era peren la fel ca dragostea lui Dumnezeu, impodobindu-l cu mere – simbol al pacatului originar – si cu lumanari – simbolizand lumina lui Hristos.

Semnificatia brazilor de Craciun

Pe 8 decembrie se obisnuieste in multe familii, sa se adune pentru a pune bradul de Craciun, aceasta data este aleasa pentru ca este Ziua Neprihanitei Zamisliri a Mariei. Bradul se pastreaza pana pe 6 ianuarie in cele mai multe case.

Dar care este originea si semnificatia punerii si decorarii bradului de Craciun? Desi multi cred ca este o traditie comerciala, nu este asa, este legata de bunatate si religie.

Semnificatia crestina a brazilor de Craciun – Origine

Bradul de Craciun pentru crestini simbolizeaza pomul binelui si al raului, pomul de fructe interzise din care au mancat Adam si Eva, a carui consecinta a fost Pacatul Originar. Este pomul vietii, deoarece nu-si pierde frunzele. Asezarea bradului de Craciun care simbolizeaza bucuria nasterii lui Hristos nu este altceva decat o aducere aminte a adevaratului inteles al nasterii Sale, rascumparandu-ne de pacatul originar.

Prin urmare, am putea spune ca bradul de Craciun are o dubla semnificatie, unul este ca simbol al Pacatului Originar, iar al doilea sens, mai legat de date, simbolizeaza nasterea rascumparatorului, sosirea lui Hristos pentru a ne elibera de Pacatul Originar.

Primii pomi de Craciun au fost brazii, nu au fost alesi la intamplare, ci pentru forma lor triunghiulara, reprezentarea Sfintei Treimi.

Semnificatia brazilor de Craciun – Actualitate si traditie

Asa cum am mai spus, bradul de Craciun a aparut in tinuturile din nordul Europei, probabil in afara Germaniei. Dar nu exista date fiabile pana in 1605, data in care se stie ca a fost implantata si, prin urmare, este considerata ca fiind prima data cand a fost folosita pentru a reprezenta frigul Craciunului, raspandindu-se in restul lumii. Primul brad de Craciun care a fost folosit in: Finlanda a fost in anul 1800.

0 Shares
You May Also Like