Ce este rinoplastia?

0 Shares
0
0
0

Ce este rinoplastia?
Dr Calu ne explica ce inseamna operatia de rinoplastie.

Rinoplastia (sau remodelarea nasului) este printre cele mai dificile dintre toate operatiile cosmetice – tehnica chirurgicala slaba poate duce la deformari permanente, deci alegeti-va cu atentie chirurgul.

Nici un rezultat al rinoplastiei nu este absolut perfect, dar un chirurg specializat in rinoplastie se va apropia de cele mai multe ori de perfectiune. Fara experienta, abilitati artistice si expertiza tehnica, un bun rezultat cosmetic este cu totul imposibil.

Rinoplastia de ultima ora poate transforma un nas stramb, uneori dramatic, dar arhitectura de baza nu se poate schimba atat de mult. Fii realist.

Desi va puteti dori un anumit stil, un nas care arata minunat pe altcineva poate parea ciudat pentru dumneavoastra. O marime cu siguranta nu se potriveste cu toate tipurile de fata.

Toate rezultatele bune ale rinoplastiei au cel putin un lucru in comun – un aspect natural. Cel mai atractiv nas este unul care este in armonie cu celelalte caracteristici faciale. Ar trebui sa se amestece, sa nu iasa in evidenta.

Chiar si abilitatile chirurgicale mari nu garanteaza un rezultat bun. Tesuturile bune si raspunsurile favorabile de vindecare sunt, de asemenea, necesare pentru o rinoplastie de succes. Genele rele pot ruina chiar si cea mai atenta interventie chirurgicala, mai ales atunci cand sunt combinate cu cartilajul slab si pielea de o calitate slaba.

Toti ceilalti factori sunt egali, un individ tanar, cu un ten deschis si neted, cartilajul nazal ferm, pielea elastica si sanatatea generala buna vor avea cel mai bun prognostic pentru un rezultat favorabil al rinoplastiei.

Un schelet nazal puternic si bine proportionat este cheia unei frumuseti durabile. Remodelarea nasului prin indepartarea unor cantitati mari de cartilagiu de baza slabeste suportul scheletului, producand adesea deformari inestetice. In schimb, suportul scheletului trebuie conservat sau imbunatatit prin remodelarea, repozitionarea sau intarirea cartilajului varfului nasului, fara al scoate.

In cele mai multe cazuri, modificarea va distorsiona nasul timp de cateva luni dupa interventia chirurgicala. Chiar si rezultatele bune pot parea dezamagitoare la inceput, mai ales daca aveti pielea groasa sau acnee. Fiti rabdatori.

Daca insistati asupra faptului ca aveti un nas perfect, obsesia va poate duce la agitatie. Aproape de perfectiune este dificil de realizat in rinoplastie, asa ca ganditi-va de doua ori inainte de a pune in pericol un nas aproape perfect cu revizia chirurgicala – puteti ajunge sa cheltuiti o avere doar pentru a va aduce nasul vechi inapoi.

Chirurgia de remodelare este uneori potrivita pentru a corecta o imperfectiune minora, dar nevoia de rinoplastie pentru remodelare complexa este justificat doar pentru repararea unui nas rupt sau care ne impiedica sa respiram. Rinoplastia dupa o remodelare este considerabil mai complicata, mult mai costisitoare si, adesea, mai putin eficace decat o rinoplastie facuta pentru prima data (primara) – deci acordati timp pentru a va cerceta optiunile si a lua o decizie constienta.

Rinoplastia de astazi este acum mai previzibila, mai precisa si mai eficace decat in orice alt moment din istoria sa. Cu combinatia potrivita de indemanare chirurgicala si tesut favorabil, rinoplastia cosmetica poate produce un nas natural, frumos, care va ajua fata si va dura o viata.

0 Shares
You May Also Like
Rochii de seara

BeautyRochii superbe de seara

Rochiile sunt articolele de vestimentatie pe care femeile le adora dat fiind faptul ca atunci cand poarta o…