Ce este transportul funerar?

0 Shares
0
0
0

Ce este transportul funerar?Dupa cum si denumirea sa o spune, un transport funerar reprezinta transportul unei persoane decedate, iar acesta poate fi transport funerar intern, sau transport funerar international, iar noi vom discuta in cele ce urmeaza in acest articol despre acest tip de transport.

Asadar, atunci cand discutam despre transportul funerar intern, discutam despre transportul unei persoane decedate, fie in localitatea in care s-a petrecut decesul, fie din locul in care s-a petrecut decesul si pana intr-o alta localitate din Romania, la resedinta persoanei decedate.

Un aspect foarte important referitor la transportul funerar intern este acela ca pentru realizarea acestuia sunt necesare urmatoarele documente: certificat de deces, certificat de imbalsamare, adeverinta de la Sanepid si adeverinta de inhumare.

Fara unul dintre aceste documente nici nu se va realiza transportul mortuar, si nici nu se va putea realiza inmormantarea persoanei decedate.

In ceea ce priveste serviciul de transport al unei persoane decedate in Romania, in cazul in care exista deja toate aceste documente, este important de precizat ca acesta transport se realizeaza cu masini special construite pentru a fi folosite in acest sens.

Transportul funerar intern poate fi de mai multe tipuri, astfel ca putem discuta despre transport funerar de la locuinta decedatului si pana la capela, sau despre transport decedat de la locul in care si-a pierdut viata si pana la spital sau la morga, ori despre transportul de la capela sau de la Biserica si pana la cimitir.

De precizat este si faptul ca atunci cand este necesara realizarea unui transport funerar intern, firma care presteaza acest serviciu poate sa le ofere clientilor posibilitatea de a face deplasarea impreuna.

Ei bine, daca pana acum am discutat despre transportul funerar intern, in cele ce urmeaza vom discuta despre transportul funerar international. Persoanele care nu au auzit despre acest tip de transport, trebuie neaparat sa afle ca acesta este de fapt sinonim cu repatrierea decedatilor din strainatate.

Atunci cand vine vorba despre acest tip de transport funerar, trebuie precizat ca de regula reprezentantii firmei de pompe funebre sunt cei care se ocupa de obtinerea documentelor necesare pentru realizarea transportului.

Discutam aici despre documente precum certificat de deces, certificat constatator al decesului, certificat de imbalsamare, autorizatia de transport funerar international si nu in ultimul rand de pasaport mortuar.

Fara aceste documente practic nu se poate realizar transportul persoanei decedate din strainatate catre Romania.

In ceea ce priveste transportul funerar international, trebuie precizat ca acesta va fi realizat cu o masina special construita pentru acest tip de transporturi. Deasemenea trebuie precizat ca persoana decedata nu va fi adusa in tara intr-un simplu sicriu, ci neaparat va fi adusa intr-un sicriu din zinc, care va fi asezat la randul sau intr-un sicriu din lemn de dimensiuni standard, si grosimi standard, conform normelor Uniunii Europene.

Chiar daca pentru o familie reprezinta un moment foarte delicat pierderea unei persoane dragi, avantajul este ca pe piata exista mai multe asemenea firme in clipa de fata care presteaza servicii funerare, asa ca familiile indurerate pot solicita mai multe preturi de pe la mai multe firme, pentru a face o comparatie si a alege cea mai ieftina firma.

0 Shares
You May Also Like